ŠOKANTNO PRIZNANJE ĐOKOVIĆA PRED FINALE: Od Novaka ovo nismo očekivali!

Autor:

Sport

10.07.2021

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će u finalu Vimbldona igrati protiv Matea Beretinija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković i Beretini su se već sastali na Rolan Garosu, ali će predstojeći meč biti potpuno drugačiji od tog na pariskoj šljaci.

Nole je priznao da Italijau više odgovara travnata podloga, što je pomalo i neočekivano od strane Đokovića.

- On je jedan od najboljih na svetu u proteklih 12 meseci. Mislm da je protiv Dominika Tima imao neke velike pobede, recimo Australija ili US Open... Napreduje konstantno, forhend mu je veoma jako oružje i vidi se da igra jako dobro, dokazao se na svakoj podlozi. Finale u Madridu recimo, pa i četvrtfinale Rolan Garosa protiv mene. Trava mu više odgovara nego meni, on jako servira i to radi dobro tokom čitavog turnira, ali ja verujem u svoj ritern - rekao je Novak.

Beretini će po prvi put igrati u finalu Grend Slema, a novinare je zanimalo da li se Novak seća svog prvog.

To je bilo 2007. godine, prijatelju, pre skoro 15 godina... U Njujorku. Izgubio sam tri teška taj-brejka od Rodžera Federera. Bio sam ushićen što ću biti u finalu i bio sam tako blizu... Igrao sam dobro protiv Rodžera, ali mislim da nisam dovoljno verovao u sebe. Sve zavisi, mi smo svi različiti. Igrao sam prvo finale sa samo 20 godina, a Mateo je malo stariji i već je iskusio neke velike momente sa važnih turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lida

11.07.2021 06:23

Nole se treba naoružati samopouzdanjem i ne dati provocirati.Italijan može biti dobar i nema iskustva i kondicije.