(VIDEO) Todorovićeva trojka SRUŠILA Letoniju!

Autor:

Sport

06.07.2021

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije do 19 godina, pobedom je završila takmičenje po grupama na Svetskom prvenstvu u Letoniji.

RepublikaFoto: Twitter/Printscreen/FIBA
Todorović slavi trojku protiv Letonije

U poslednjem kolu, posle preokreta u drugom poluvremenu, "orlići" su savladali domaćina Letoniju 71:70 (16:24, 16:21, 19:8, 20:17).

Ključnu trojku za trijumf naše selekcije postigao je Stefan Todorović, na nešto više od deset sekundi pre kraja susreta, a detalje možete pogledati u videu.

Naš tim tako u osminu finala ide sa prve pozicije u grupi i u prvoj eliminacionoj fazi igraće protiv Japana. Taj meč na programu je već sutra.

Ali, da bi na kraju slavili pobedu, izabranici trenera Zorana Lukića morali su da ulože ozbiljan napor, pa i da se vrate iz dvocifrenog minusa. Prvi put su poveli tek u 32. minutu. Ipak – uspeli su da ostanu mirni i pronađu put do pobede.

Trojkom Filipa Škobalja, Srbija je pred poslednji minut povela – 68:67. Imala je napad kojim je mogla da mirnije uđe u završnicu. Međutim, Mihajlo Petrović koji je prethodno vezao sedam poena, ovog puta nije pogodio sa distance. Stefan Todorović je napravio faul pod košem. Posle slobodnih bacanja Letonije, Srbija je krenula u napad koji je završen trojkom Todorovića, za 71:68. Ispostavilo se i pobedu.

RepublikaFoto: KSS
Petar Kovačević u borbi za loptu

Na drugoj strani, Letonija jeste pogodila – Macoha je bio precizan. Nedovoljno. U preostalih 2,9 sekundi Srbija je uspela da sačuva minimalni kapital i proslavi pobedu.

Inače, počelo je u ritmu koji je više odgovarao domaćinu. Letonci su rano poveli i naterali naš tim da više od 30 minuta juri zaostatak. Ali, naši momci nisu odustajali. U trećem periodu su uspeli sasvim da se vrate u igru. Pre svega, mnogo boljom odbranom i kontrolom skoka, ali najviše zahvaljujući Nikoli Joviću koji je u napadu bio prava pokretačka snaga Srbije.

Ubrzo je došlo i prvo vođsto – Lazar Stefanović je u 32. minutu ubacio slobodno bacanje posle tehničke greške treneru Letonije za 56:55. Utakmica je dobila potpuno drugačiji tok, ali završena je tek trojkom u poslednjem napadu.

Ovog puta, selektor Lukić je malo skratio rotaciju, a trojica igrača su meč završili sa dvocifrenim učinkom – Nikola Jović je bio prvi strelac sa 16 poena, Mihailo Petrović je dodao 12, a Vojin Medarević 11.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading