POVRATAK LEGENDAMA? REVOLUCIJA U KSS: Savez povlači RADIKALAN potez zbog Kokoškova!

Autor:

Sport

05.07.2021

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak predložio rešenje za komplikovanu situaciju u kojoj se našla naša reprezentativna košarka.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Igor Kokoškov

Iskusni trener Marin Sedlaček rekao je za "Mondo" da bi o sudbini selektora Srbije Igora Kokoškova trebalo da odlučuju naši najiskusniji stručnjaci.

Sedlaček predlaže Košarkaškom savezu Srbije formiranje Stručnog saveta u kome bi učešće uzeli Dušan Ivković, Svetislav Pešić i Željko Obradović.

- Imamo dovoljno pametnih i iskusnih stručnjaka koji su bili u različitim okolnostima. Sastavio bih ih, napravio stručni savet i na njemu saslušao njihove predloge. Time bih se rukovodio. Ne treba tu mnogo da se izmišlja po pitanju smene ili ne. Srbija je zemlja sa 3,5 miliona selektora i uvek sam za to da struka odlučuje o pravcima, smernicama, kako i sa kim dalje. Imamo izuzetno kvalitetne i dobre trenere, navešću samo 'Hall of fame' trio – Kari Pešić, Duda Ivković i Željko Obradović. Sva trojica su bili trofejni selektori, radili su u različitim decenijama naših uspeha, ponekih neuspeha i imaju znanje i njihova reč ima ogromnu težinu. Ako to uradimo, mislim da ćemo da se vratimo na kolosek i da onda ovo neće biti ispadanje iz tog koloseka, već samo kočenje - predložio je Sedlaček.

RepublikaFoto: Starsport
Marin Sedlaček i Nikola Jokić

Podsetimo, "orlovi" su porazom u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu od Italije ostali bez plasmana na Olimpijske igre, treći put od osamostaljenja Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

05.07.2021 23:22

Miska Raznjatovica za selektora,kad se vec pita ko ce da igra….

gedža

06.07.2021 04:59

Hvala Bogu svevišnjem da jedan zdravorazumski predlog ugleda svetlo dana. Tako je oduvek trebalo da bude. O struci treba da odlučuju i govore samo dokazano najbolji i najiskusniji. Svaka druga opcija je recept za katastrofu. Tako bi trebalo da bude u apsolutno svakom sportu i u ostalim segmentima društva u Srbiji.