DRAGAN JAKOVLJEVIĆ O DEBAKLU ORLOVA: Sramota i tragedija srpske košarke! Teodosić i Bjelica nisu više za reprezentaciju, Kokoškov nema energije!

Autor: Republika

Sport

05.07.2021

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni tvorac košarkaških reprezentativaca Dragan Jakovljević prokomentarisao je poraz Srbije od Italije u finalu kvalifikacionog tunira za Olimpijske igre.

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Dragan Jakovljević

Etablirani stručnjak koji je proteklu sezonu sa Mladosti iz Zemuna završio sa skorom 28-2 u KLS, tvrdi da je ovaj rezultat bolan po budućnost srpske košarke, čak jače peče od istorijskog debakla na Evropskom prvenstvu 2005. godine u tadađnjoj Srbiji i Crnoj Gori:

- Treće od prethodnih četiri Olimpijskih igara bez nas. Nismo iskoristili domaću publiku, to što smo organizatori tunira i ovo je jedan od većih šamara za Srbiju, pre svega sramota zbog dece koja nameravaju da se bave košarkom. Kao Jugoslavija smo imali kontinuitet na velikim takmičenjima na zlatnom nivou, pa na srebrnom nivou kod Saleta Đorđevića, a ovo sad je tragedija naše košarke. Za nijansu veći šamar od Novog Sada 2005. godine, jer su ipak Olimpijske igre u pitanju - govori Jakovljević za Republiku.

RepublikaFoto: Starsport
Potišteni košarkaši posle poraza

Tvorac Bogdana Bogdanovića, Stefana Markovića, Boriše Simanića, Alekse Radanova i mnogih drugih poznatih imena ističe da Miloš Teodosić i Bjelica nisu više za reprezentaciju:

- Nismo adekvatno fizički odgovorili na zahteve koje je doneo turnir za Olimpijske igre. Ne mogu Teodosić i Bjelica da igraju preko 10 godina na vrhunskom nivou za reprezentaciju. Ne može se više, jedan 14, drugi 12 godina u reprezentaciji. Ni Kićanović, pa ni Bodiroga nisu toliko igrali.

Jakovljević selektoru Kokoškovu zamera loše podele uloga i manjak energije:

- Kokoškov nije dobro podelio uloge i nema energije. Ne može da bude isti izraz lica bez obzira na rezultat. Nemamo jasne odnose. Nismo bili agresivni, nije to bila prava igra Srbije. Vasilije Micić je morao da bude lider ove reprezentacije. Falio je i Bogdan sigurno, Jokić koji ponovo propušta, čini mi se treće reprezentativno takmičenje. Taj momak mora da se uozbilji po tom pitanju - ističe Jakovljević.

RepublikaFoto: Starsport
Kokoškov mora da postavi Micića za lidera, tvrdi Jakovljević

Trener poznat po radu sa mladim igračima ističe da terba podmladiti reprezentaciju:

- Poenta je da dođu novi igrači. Petrušev je pokazao da može. Treba da uradimo nešto slično Moki Slavniću 2007. godine, da ubacimo sada momke od 2000. do 2002. godišta. Takođe da se ojača domaća liga i da se puste ti mladi igrači. Mi smo 2013. imali šest igrača iz domaćih klubova, sada dva.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading