SVE MU JE JASNO: Kokoškov otkrio šta će biti KLJUČ za TRIJUMF nad Italijanima

Autor: Tanjug

Sport

03.07.2021

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psihološki teška utakmica sa Portorikom, ali srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim, rekao je selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov, ističući da će sutra u meču odluke protiv Italije odbrana biti ključ.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov

Srbija se plasirala u finale Olimpijskog kvalifikacionog turnira, pošto je danas u polufinalu pobedila Portoriko 102:84, pa će sutra za odlazak u Tokijo igrati protiv Italije.

- Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem, tu su igračii koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani - rekao je Kokoškov na konferenciji za medije.

Za olimpijsku vizu sutra od 20.30 sati Srbija će igrati protiv Italije.

- Biće važno izboriti se sutra sa visokim igračima Italije. Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ, jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene - rekao je Kokoškov.

Selektor se osvrnuo i na podršku navijača.

- Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku - zaključio je Kokoškov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading