REVOLUCIJA MARINE MALJKOVIĆ: Kako je selektorka podigla reprezentaciju na NAJVIŠI NIVO!

Autor:

Sport

28.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre Maljkovićeve najveći domet na EP bio je četvrtfinale, a sada imamo tri medalje. Na Olimpijskim igrama nikad nismo učestvovali, a donela nam je bronzu 2016.

RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković

Uoči finala protiv Francuske na Evropskom prvenstvu bilo je jasno da će košarkašice Srbije osvojiti još jednu medalju na evropskim prvenstvima, treću u istoriji, i treću u eri Marine Maljković (39). Dakle, koliku je revoluciju u našu žensku košarku uvela Beograđanka, svedoči podatak da je našoj zemlji donela svaku medalju na velikim takmičenjima od raspada nekadašnje SFRJ.

Pre njenog prvog mandata na klupi nacionalnog tima najveći domet naših košarkašica na evropskim prvenstvima bilo je četvrtfinale na četiri vezana turnira (1997, 1999, 2001, i 2003), a računajući aktuelni šampionat, srpske heroine su sa Marinom na čelu, prema pravilu, među četiri najbolje ekipe. Na šampionatu u Mađarskoj i Rumuniji 2015. osvojeno je zlato, a 2019, kada smo bili domaćini zajedno sa Letonijim, devojke su ponovo bile na postolju - uzele su bronzu.

RepublikaFoto: Starsport
Marina Maljković ključ uspeha

Slična je priča i sa Olimpijskim igrama. Do pojave Marine Maljković, ženska košarkaška selekcija Srbije nikada nije učestvovala na najvećoj planetarnoj sportskoj smotri. A s njom plasman na Igre u Rio de Žaneiru i osvojena bronzana medalja.

Maljkovićeva: Borba za dres i borba za Srbiju. Želele smo da učinimo narod srećnim

Selektorka Srbije poručila je da je od starta priprema verovala da će se njene izabranice boriti za titulu.

- Otkako su krenule pripreme, dok sam šetala Beogradom ili Zlatiborom, zamišljala sam da igramo finale. To je ogroman san koji se ostvario - rekla je Maljkovićeva.

Marina je objasnila i šta je bio osnovni motiv za nju i devojke na kontinentalnom turniru u Španiji i Francuskoj.

- Borba za dres, borba za Srbiju. Želele smo da učinimo narod srećnim. To nije fraza, to nas pokreće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading