UZBUĐENI I MOTIVISANI: Kokoškov poslao SNAŽNU poruku Srbiji uoči kvalifikacija za OI u Beogradu!

Autor:

Sport

27.06.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim srpskog selektora, reč uzeli Micić i Petrušev, "orlovi" poleću ka Tokiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Selektor Srbije Igor Kokoškov

Reprezentacija Srbije u utorak startuje bitku za Olimpijske igre, a tim povodom upriličena je onlajn konferencija za medije na kojoj su učešće uzeli selektor "orlova" Igor Kokoškov, kao i igrači Vasilije Micić i Filip Petrušev.

Kokoškov je podvukao važnost nastupajućih duela, poseban fokus je usmerio na skauting rivala i poručio je da jedva čeka da počnu zvanične utakmice.

Treći dan smo u 'balonu', stanje je redovno, pratimo dnevni raspored koji nam daje direktor reprezentacije Ilić. Sigurno se menja režim rada i života, ali znamo zašto smo ovde. Momci su motivisani i sa uzbuđenjem čekamo utakmice - počeo je Kokoškov, pa dodao:

U okolnostima smo da nemamo iskustva sa instant pripremama. Skauting je važan, ali je fokus je na ekipi. Svi vredno radimo na prikupljanju informacija, imamo dobru bazu. Ići ćemo od utakmice do utakmice - dodao je strateg "orlova", uz podsećanje da su nam rivali u grupnoj fazi kvalifikacionog turnira za odlazak u Tokio Filipini i Dominikanska Republika.

MVP Evrolige i plejmejker Efesa Vasilije Micić prezadovoljan je atmosferom u taboru Srbije.

Sve ide kako bi trebalo. Imamo jako dobru energiju... Svi znate da je najbitnije da što zdraviji uđemo u kvalifikacije, to nam je prioritet. Nemamo vremena da se najbolje spremimo, svesni smo da je to deo svega ovoga. Drago mi je što se odazvao ovoliki broj igrača, oseća se homogenost ekipe. Sklop starijih i mlađih igrača. Lep period je ispred nas - izjavio je sjajni organizator igre.

Jedva čeka da zaigra za "orlove" - Vasa Micić

Talentovani centar Filip Petrušev, koji je minule sezone oduševio partijama u dresu Mege, svestan je da mu je svaki trenutak proveden u A selekciji dragocen.

- Trudimo se da ispunimo sve obaveze tokom 'balona'. Svi smo fokusirani i skocentrisani, trudimo se da slušamo selektora. Očekivanja su najviša - istakao je najkorisniji košarkaš ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Fokus i koncentracija - Filip Petrušev

Srbija će grupnu fazu kvalifikacionog turnira otvoriti u utorak od 20:15 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Dominikanske Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading