NEREGULARNIJE OD KALČA S POČETKA 21. VEKA: "Orlovi" u velikom problemu pred kvalifikacije za OI

Autor: Republika

Sport

26.06.2021

14:37

Kvalifikacioni turnir u Beogradu za odlazak na Olimpijske igre počinje u utorak, 29. juna, a kako sada stvari stoje, regularnost mu neće biti jača strana.

Starsport
Košarkaši Srbije

Naime, na turniru je trebalo da učestvuje šest reprezentacije podeljenih u dve grupe od po tri, a potom bi se po dve plasirale u polufinale turnira.

Ipak, sve to može da zakomplikuje reprezentacija Senegala koja u svojim redovima ima nekoliko košarkaša zaraženih koronavirusom.

Senegalci se trenutno nalaze zarobljeni na aerodromu u Nemačkoj i pitanje je hoće li uopšte uspeti da dođu u Beograd. Potom, čak i da se domognu Beograda, nije sigurno da bi uopšte mogli da učestvuju na turniru.

Tu dolazimo do zavrzlame. Ukoliko Senegalci ne budu zaigrali u Beogradu, Italija i Portoriko će automatski u polufinale, bez ikakve muke, a odigraće samo jednu međusobnu utakmicu kako bi rešili pitanje pozicija jedan i dva.

Sa druge strane, u grupi A se nalaze Srbija, Dominikanska Republika i Filipini, pa će tu sve prštati u borbi za polufinale i ekipe će odigrati duplo više minuta u odnosu na Italiju i Portoriko, te će biti i dosta umornije.

Ostalo je još malo vremena do početka kvalifikacionog turnira, pa će se sigurno uskoro saznati i šta će biti sa selekcijom Senegala.

Komentari (0)

Loading