DEMONSTRACIJA SILE: Srpkinje PREGAZILE Grčku za drugu pobedu na EP!

Autor:

Sport

18.06.2021

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su zabeležile i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u okviru grupe B, pošto su ubedljivo slavile protiv selekcije Grčke sa 85:51.

RepublikaFoto: Starsport
Dejana Butulija

Srpkinje su apsolutno opravdale ulogu favorita i još jednom demonstrirale sjajnu odbranu i zajedništvo na terenu!

Naše devojke su meč otvorile serijom 11:0 i odmah poslale poruku rivalkama da svaki meč igraju na pobedu bez ikakvih kalkulacija! Pored sjajnog napada funkcionisala je i odbrana, ali uspevaju Grkinje da se u finišu prvog perioda koliko toliko vrate u meč i na kraću pauzu odu sa zaostatkom od samo 4 poena 17:13.

U nastavku je usledila košarkaška klinika naših košarkašica, raspucala Anderson, pratile su je Škorić i Butulija, u tim momentima Grkinje nisu postojale na terenu, čemu u prlilog govori činjenica da su u drugom kvartalu postigle samo tri poena, od čega prvi poen iz igre tek u 9. minutu tog dela igre. Na veliki odmor se otišlo rezultatom 40:16.

RepublikaFoto: Starsport

Nastavile su sjajno da igraju naše devojke u napadu i u trećem kvartalu, ali odbrana je malo popustila, pa su Grkinje uspele da smanje zaostatak ispod 30 poena razlike na kraju ovog perioda.

Međutim, u nastavku, nisu izabranice Marine Maljković skidale papučicu sa gasa, pa je meč završen sa ubedljivom prednošću, koju jesmo očekivali, ali ako imamo u vidu celokupne okolnosti, nije bilo lako...

Da podsetimo, Srpkinje su u četvrtak uveče igrale produžetak i izvojevale su veliku pobedu posle preokreta protiv Italije (86:81) i nisu imale vremena za odmor, samo 15 sati od tog meča ponovo su bile na terenu i slavile ubedljivu pobedu!

Košarkašice Srbije naredni meč na Evropskom prvenstvu igraju protiv Crne Gore u nedelju od 12 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading