DRAMA NA STARTU EURA: Srbija pobedila posle PRODUŽETKA, Sonja Vasić BRILJIRALA!

Autor: Republika

Sport

17.06.2021

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpske košarkašice su pobedom otvorile Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: fiba.com
Sonja Vasić je postigla 27 poena protiv Italije

Savladana je Italija 86:81 posle produžetka.

Liderka reprezentacije Sonja Vasić je upisala dabl-dabl sa 27 poena i 13 skokova uz sedam asistencija. Ivon Anderson je upisala 18 poena, ali zbog pet faulova nije igrala u završnici. Jelena Bruks je ubacila 14 poena, uhvatila osam lopti i podelila pet asistencija.

Kod Italije je najraspoloženija bila Sesilija Zandalasini sa 18 poena

Prvih 20 minuta bili su vrlo izjednačeni, Italija je otišla na veliku pauzu sa prednošću 39:37. Treća deonica je presudila, brojne greške Srpkinja i treća lična greška išle su na ruku Italijankama koje su se odlepile na pristojnu distancu.

Izabranice Marine Maljković su uspele u samoj završnici nadoknade saostatak opd šest poena i izjednače na 74:74. Sonja Vasić je uzela loptu u poslednjem napadu promašila šut za pobedu, naknadno je utvršeno da je i napravila grešku u koracima. otišlo se u produžetke.

Italijanke su trojkom stekle prednost na samom startu, ali je naša reprezentacija stegla odbranu i sa linije slobodnih bacanja dolazila do poena. Presudan momenat bila je sjajna blokada Sonje Vasić i njen pas usamljenoj Aleksandru Crvendakić u kontranapadu,čijim poenima smo došle u vođstvo 80:79. 

Nevena Jovanović sa linije penala podigla na +3, a Sonja Vasić je još jednim fenomenalnim potezom pokazala kakva je klasa. Uhvatila je skok, krenula u juriš ka košu i poentirala uz faul.

Konačan rezultat je postavila Maja Škorić na asistenciju Jelene Bruks.

Naredni meč Srbija igra u petak od 12 časova protiv Grčke. u grupi ih još čeka i duel sa Crnom Gorom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading