POTPISAO IZ LJUBAVI: Partizan doveo NBA centra!

Autor:

Sport

18.06.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i obrazložio svoju odluku posle mnogo godina.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Vlade Divac, naš proslavljeni NBA centar, prešao je 1986. godine iz Sloge u Partizan čime je napravio ključan korak kao najava istorijske karijere, a kako je otkrio za "Face TV", to je učinio iz ljubavi.

- Za profesionalne klubove sam igrao za ugovore, a ovde (za Partizan i reprezentaciju prim. aut) sam igrao iz ljubavi. Imao sam osamnaest godina, zakačio sam onu generaciju gde su bili Dalipagić, Kića, Mirza... Delibašić je dolazio ovde da lobira da igram za Bosnu, a Kari Pešić koji mi je bio trener u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji mi nije dao. Ja sam tad tražio da mi uzme "Golfa", ali Piroćanac stipsa mi nije dao. Šalim se naravno - rekao je Divac.

Kada je parafirao ugovor sa crno-belima novac mu je bio u drugom planu.

Otac je krenuo sa mnom i sa bratom. Nama nisu bile potrebne pare, već je bio potreban klub da se razvijam, ali da imamo stan. Bio je otac na razgovorima i tražio pet minuta pauze i moj brat mu je rekao "Pa tata, onaj radnik u livnici nema stan toliko dugo, a on će sa 18 godina da ga dobije...", a ovaj mu je odgovorio "Hajde ti tata za Prijepolje" - sa osemhom se podsetio naš legendarni igrač.

Podsetimo, Vlade Divac je postao član Kuće slavnih, a u NBA je nastupao za Lejkerse, Hornetse i Kingse, dok se 1999. godine kratko oprobao u dresu Crvene zvezde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading