NIJE MU OVO PRVI PUT, TREBALO BI DA SE PREDOMISLI: Srpski stručnjak OTVORENO o Jokićevom OTKAZU reprezentaciji Srbije!

Autor:

Sport

16.06.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebalo bi još jednom da razmisli, velika šteta za Srbiju, jasan je Dragan Jakovljević, koji nam je izneo svoje impresije o Jokićevom odustajanju od nastupa za "orlove".

RepublikaFoto: Starsport
Srpski centar Nikola Jokić

Srpski centar Nikola Jokić odlučio je da se ne odazove pozivu selektora Igora Kokoškova za predstojeće Olimpijske igre, a trener Mladosti iz Zemuna Dragan Jakovljević ističe da ostaje velika žal što Džoker neće nositi dres "orlova".

Jakovljević je u razgovoru za naš portal ocenio da će Jokićevo neigranje ostaviti dublje posledice i na igračkom planu, ali i dugoročno po srpsku košarku.

- Jokić je fenomenalan igrač, MVP, to nikada ranije nismo imali. Ipak, ostaje velika žal što je odlučio da ne zaigra za Srbiju. On je košarkaš koji celu ekipu čini boljom - počeo je Jakovljević, a zatim se osvrnuo na stav Denvera koji je savetovao Srbinu da propusti OI.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
Ostaje žal zbog Jokića - Dragan Jakovljević

- Ne treba tu mešati Denver. Kad si MVP, odluka je na tebi. Odustao je, nije mu ovo prvi put (Evropsko prvenstvo 2017. prim. aut.), a imao je vremena da se odmori do druge polovine jula, kada počinju Olimpijske igre. Mislim da bi trebalo još jednom da razmisli. Ponovo podvlačim, njemu nije bio neophodno da prođe čitav proces priprema, jednostavno je igrač koji može da se uklopi za tri dana.

Stratega Zemunaca smo upitali da li Srbija može da ponovi uspeh iz Rija, kada su "orlovi", pod dirigentskom palicom selektora Aleksandra Đorđevića zauzeli drugo mesto.

- Srebro iz 2016. godine je bilo veoma značajno za našu košarku. Veliki broj dece koji su tada imali 7-8 godina se odlučio upravo za ovaj sport, pa sada imamo izuzetno talentovane generacije u mlađim kategorijama. Ipak, mi možemo i bez Jokića, imamo kvalitet. I Amerikanci će biti oslabljeni. Doigravanje je u punom jeku, a i njihove zvezde neće ići na Olimpijadu, jer su nosioci igre u svojim franšizama. Veći problem za nas mogu biti ostale selekcije, tipa Argentine na Mundobasketu - zaključio je Dragan Jakovljević.

Podsećanja radi, Srbija će na kvalifikacionom turniru odmeriti snage u grupi sa Dominikanom i Filipinima, a najveći rival na turniru biće nam Italija, za koju je nastup takođe otkazao jedan od najboljih igrača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
bongobongo

16.06.2021 17:56

Djilasova skola, i on hoce prvo da se situira pa tek onda da "udje u politiku". Trebace nam i iskustan igrac, Jokic sa 40godina pa mozemo da racunamo na njega za 20tak godina, nekako bi se i iznenadio da je ovog puta pristao. Nego jel cemo da ga zovemo i 3. put ili....

Solo

16.06.2021 21:12

To je veliki problem sa mladjim kosarkasima nove generacije jer cim se nafitelisu para nista ih vise neinteresije, Jokic i njegovi Konji su vazniji nego Srbija koja je ulagala u njega,Bogdanovic,Teodosic i ostali koji nisu bili zainteresovani da igraju za Srbiju. Pa sta smo mi Jokicu,Bogdanovicu,Teodosicu obicni smrtnici jer to to. Zato treba uvesti granicu da nemozes da igras van zemlje do 27 god i zavrsena prica. Pa cemo da vidimo onda kako ce sve to da izgleda bolje. A tako isto i u futbalu