KRAJ ČUDESNE SERIJE: Monstruozna partija Dončića nedovoljna, Klipersi idu dalje!

Autor:

Sport

06.06.2021

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Los Anđeles Klipersa poslednji su polufinalisti plej-ofa Zapadne konferencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Klipersi su u majstorici i sedmom meču u Stejpls centru savladali Dalas Maverikse sa 126:111. Ekipu Tajrona Lua sada očekuje serija sa ekipom Jute Džez.

Dalasu večeras nije pomogao ni fenomenalni Luka Dončić koji je ubacio 46 poena, i imao dabl-dabl učinak sa 14 asistencija i 7 skokova. Vukao je Slovenac svoju ekipu, ali je bio usamljen u tome jer nije imao adekvatnu pomoć saigrača i svi zajedno će morati na odmor. Dabl-dabl učinak imao je i Boban Marjanović sa 14 poena i 10 skokova, uz još tri asistencije, ali je klupa Mavsa potpuno podbacila.

Rezervisti Dalasa ubacili su samo šest poena za 48 minuta košarke u Los Anđelesu.

Za razliku od njih, Klipersi su imali više raspoloženih igrača, posebno sa klupe igrače poput Terensa Mena i Luka Kenarda sa rolama u bitnim trenucima.

Međutim, kada je bilo najbitnije povukao je Kavaj Lenard sa 28 poena, 10 uhvaćenih lopti i devet završnih dodavanja.

Pratili su ga Markus Moris sa 23 (7/9 za tri) i Pol Džordž sa 22, uz 10 asistencija.

Klučna serija u ovom meču bila je od druge polovine treće deonice i početak četvrte kada su Klipersi napravili seriju 30:6 i tada je sve bilo gotovo.

Baš od trenutka kada je Dalas imao +5 (76:81) i od tada se prosto raspao i do samog kraja nije uspeo da se vrati u meč i stigne do preokreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading