ATLANTA STIGLA DO BREJKA: Bogdanović JUNAK Hoksa u LUDOM finišu meča sa Filadelfijom!

Autor:

Sport

06.06.2021

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Atlante poveli su sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Atlanta je odmah napravila brejk i savladala Filadelfiju u gostima sa 128:124.

Hoksi su maltene od samog starta bili u prednosti, vodili su i sa preko 20 razlike u toku utakmice, ali se Filadelfija u četvrtoj četvrtini u potpunosti vratila, ali nije uspela da stigne do neverovatnog preokreta.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović odigrao je još jednu fantastičnu partiju i u završnici je prelomio utakmicu na stranu Atlante.

On je sjajno otvorio meč sa dve vezane trojke i time najavio šutersku rapsodiju svog tima. Hoksi su potpuno dominirali, pa su posle prvih 12 minuta vodili sa 42:27. U drugoj četvrtini se nastavila dominacija Atlante koja je u jednom trenutku imala i +26. Ipak, Filadelfija je do kraja poluvremena uspela malo da smanji razliku, pa su Bogdan i drugovi na odmor otišli sa vođstvom od 74:54.

U trećem periodu gledali smo izjednačenu borbu. Timovi su igrali u naletima, a na kraju su nešto bolji bili Sevetisiksersi koji su uspeli da smanje prednost Atlante pred poslednjih 12 minuta na 99:83.

Atlanta je u potpunosti podbacila u četvrtoj četvrtini, a nošena fantastičnom podrškom publike Filadelfija se trojkama skroz vratila u meč i učinila ga veoma zanimljivim i neizvesnim.

Hoksi su vodili sa 118:104, a onda je domaćin serijom 11:0 stigao na samo tri poena zaostatka. Usledio je možda i ključan trenutak utakmice i trojka Bogdana Bogdanovića kojom je odbio veliki nalet Filadelfije. Hoksi su poveli sa 121:115, ali tu nije bio kraj drami.

Heris je pogodio i smanjio na jedan posed 118:121, ali kada je Embid napravio nameran faul, Kolins je pogodio oba bacanja, a potom iskoristio Jangovu asistenciju i zakucao za nedostižnih 126:118.

Do kraja, Bogdan je izgubio loptu, Fila je propustila da se priključi, Bogdanović je za kraj ubacio još dva bacanja za pobedu Atlante 128:124. 

U timu Atlante najbolji je bio Tre Jang sa 35 poena i 10 asistencija, pratio ga je Bogdanović sa 21 poenom, četiri skoka i pet asistencija, uz 5/12 za tri. 

U ekipi Filadelfije, Embid je bio najbolji sa 39 poena i devet skokova, pratio ga je Set Kari sa 21 poenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading