CRNO-BELI BEZ ŠANSE: Mega DEKLASIRALA očajni Partizan i stavila TAČKU na njegovu KATASTROFALNU sezonu!

Autor:

Sport

05.06.2021

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege prvi su finalisti KLS.

RepublikaFoto: KK Partizan
Košarkaši Partizana

Mega je u majstorici deklasirala Partizan sa 82:68 i stigla do pobede u polufinalnoj seriji, pa će u finalu čekati Zvezdu ili Borac iz Čačka. Crveno-beli imaju prednost od 1:0.

Sa druge strane crno-beli očajnu sezonu završavaju bez ijednog trofeja, a da stvari budu još gore dvojica košarkaša Partizana su se povredila na večerašnjem meču, Erik Mika i Markus Pejdž.

U pobedničkom timu se niko posebno nije istakao, ali su imali četvoricu dvocifrenih igrača.

Kazalon je imao 18, Simonović 17 poena, uz devet skokova, Cerovina je ubacio 14, baš kao i Petrušev, koji je zabeležio i devet skokova i četiri asistencije.

Kod Partizana najbolji je bio Jaramaz sa 19 poena i četiri asistencije. Mika je za jedno poluvreme postigao 12, Veličković devet, a Stepanović osam poena.

Na samom početku utakmice viđeno je dosta promašaja, ali i poenterski dvoboj Petruševa i Jaramaza.

Rezultatska klackalica bila je do samog kraja prve četvrtine, koju je trojkom zatvorio Cerovina.

Isti igrač je sa dva precizna šuta doneo svojoj ekipi osetniju prednost na startu druge četvrtine, da bi u samom finišu poluvremena Mega prvi put stigla i do dvocifrenog viška.

Veliki hendikep je zadesio Partizan u tim trenucima, pošto je Erik Mika, jedini raspoloženi do tada uz Jaramaza, morao da završi meč zbog povrede skočnog zgloba.

 

 

Nešto kasnije, povrede su doživeli i Markus Pejdž, odnosno Nemanja Dangubić.

Ipak, početkom drugog poluvremena Partizan je uspeo na krilima Dangubića i Pejdža da se vrati, ali taj dobar period nije mnogo trajao.

Mega je odbila nalet, a ubrzo zatim stekla i maksimalnu prednost, +12.

Tokom poslednje četvrtine igralo se koš za koš, a Mega je uspela da sačuva prednost, koju je imala praktično tokom čitavog susreta.

U finalu će igrati protiv boljeg iz meča Crvena zvezda – Borac (1-0).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading