PARTIZAN OD OČAJA DO SJAJA: "Parni valjak" nije odmah upalio, ali je na kraju SRUŠIO Megu

Autor:

Sport

03.06.2021

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli poravnali rezultat u polufinalnoj seriji Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković u sendviču između igrača Mege

Partizan je na svom terenu pobedio Megu rezultatom 81:77 (12:25, 28:13, 23:23, 18:16) i tako izborio majstoricu u polufinalu Superlige Srbije.

U utakmicu su mnogo bolje ušli košarkaši Mege. Puleni Vladimira Jovanovića su odigrali fantastično uvodnih deset minuta i na kraju prve četvrtine su vodili rezultatom 25:12.

Međutim,  u drugoj deonici je viđena potpuno drugačija slika. Mega je dala prve poene u četvrtini, a potom je usledila serija crno-belih od 12:0 kojom su prišli na tri poena zaostatka, a ekipa Aleksandra Matovića je u nastavku uspela čak da preokrene i da na poluvreme ode sa dva poena viška (40:38).

 

 

U većem delu treće četvrtine je Partizan imao kontrolu, ali Mega nije dozvoljavala "parnom valjku" da se odlepi, pa je čak u dva navrata bila i u vođstvu. Na kraju je Nemanja Dangubić neverovatnim pogotkom uz zvuk sirene doneo crno-belima 'plus dva' (63:61) uoči poslednjih deset minuta.

Početak poslednje četvrtine protekao je u rezultatskoj klackalici, a onda se Partizan mini-serijom 5:0 odvojio na četiri poena prednosti (72:68), pa je Vladimir Jovanović zatražio tajm-aut. Posle toga su gosti na kratko prišli, ali je Partizan postepeno uspeo da se odlepi i da prelomi meč minut i po pre kraja kada je poveo 80:73. Posle toga se situacija malo zakomplikovala, pošto je Mega prišla na 80:77, ali su crno-beli smirenom igrom ipak došli do trijumfa.

Najefikasniji u Partizanu bio je Erik Mika sa 19 poena, a dvocifreni su bili još Nemanja Dangubić sa 14 i Ognjen Jaramaz koji je postigao 11.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Marko Simonović sa 15 poena, Filip Petrušev je dodao 13, uz devet skokova, Dragan Milosavljević je ubacio četiri trojke za 12 poena, a 11 je dodao Malkolm Kazalon.

Majstorica je na programu u subotu od 20 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading