UHAPŠEN PREDSEDNIK OPŠTINE PALILULA! Nema zaštićenih

Autor:

Hronika

03.06.2021

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo nekoliko sati pošto je ministar policije Aleksandar Vulin kazao da u borbi protiv kriminala neće biti zaštićenih i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučan da ide do kraja u toj bici - stigla je i prva potvrda.

RepublikaFoto: ATAImages/Milan Maričić
Aleksandar Jovičić

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su Aleksandar Jovičić (1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V. (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula, piše Objektiv.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Građevinski inspektori se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom iste prosledili na ozakonjenje, a suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Toma

03.06.2021 20:05

Pa za ovog Jovicica se govorilo, sada nije tesko proveriti, da isti ima auto limarski zanat. Ako je sa zanatom, znaci radi se o neukoj osobi koja se necijom odlukom nasla na visokom polozaju u opstini Palilula. Nista cudno ako znamo da danas u vladi sedi 48 lica sa laznom ili kupljenom diplomom ili falsifikovanim doktoratom.

Dragan

03.06.2021 20:53

Jel ovo moguće? Ovi se izgleda ne šale.

Dragan

03.06.2021 20:54

Mlad i perspektivan, pružena mu je šansa da napreduje ali se izgleda Jovičić malo zaigrao.

Luka

03.06.2021 23:57

Ako hocemo da se postuje zakon onda treba prvo krenuti iz svojih redova i dati primer drugima sta sme a sta ne sme da se radi.