JOKIĆ JE NEZADRŽIV: "Džokerov" šou usred Portlanda, Denver preokrenuo seriju!

Autor: Republika

Sport

28.05.2021

05:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Jokić je upisao 36 poena u trijumfu Denver Nagetsa nad POrtalnd Trejlblejzersima 120:115 na gostujućem terenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić protiv Nurkića

Nagetsi su posle početnog kiksa preokrenuli seriju i poveli 2:1.

Odlična prve četvrtina Majka Melouna, dobijena 39:30 postavila je dobre temelje za dalji tok utakmice. Gosti su uspevali da održe distancu nad rivalom i svaki nalet i pokušaj za povratak odbiju.

Strategija Terija Stotsa da se Jokiću oduzme mogućnost razigravanja, tj. smanji broj asistencija, urodio je plodom samo na papiru. Srbin je ubacio 36 poena, uhvatio 11 skokova i podelio pet asistencija, ali je i ostatak ekipe značajno doprineo.

Ostin Rivers je ubacio 21, Majkl Porter Džunior 15, Eron Gordon 13 i plejmejker Fakundo Kampaco 13, uz po osam skokova i asistencija.

Demijal Lilard je sa 37 poena za Portalnd pružio dostojan duel Nikoli. Si Džej Mekolum ga je ispratio sa 22, Jusuf Nurkić je zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i isto toliko skokova.

Nošeni Entonijem Dejvisom, Lejkersi su u svom "Stejpls centru" ubedljivo savladali FIniks Sanse 109:95 za 2:1 u seriji.

"Obrva" je ponovo odigrao sjajnu utakmicu, završivši sa 34 poena i 11 skokova. Lebron Džejms je odradio svoj deo posla sa 21 poenom, šest skokova i devet asistencija. Preostali dvocifreni bio je Denis Šruder sa 20 poena.

Finiksov centar Deandre Ejton je ostvario dabl-dabl sa 22 poena i 11 skokova, Devin Buker je ubacio 19 poena.

Milvoki ide polako, ali sigurno ka "metli" protv Majamija, posle trećeg tirjumfa. Samo prvi je bio neizvestan, naredna dva poptuno na strani Baksa.

U trijumfu 134:118 se kod pobednika istakao Kris Midlton sa 22 poena, Janis Adetokunbo je upsiao po 17 poena i skokova, Džru Holidej je imao odličnu rolu sa 19 poena i 12 asistencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading