BERTOMEU SE OGLASIO: Poznato da li ABA liga ima SIGURNU PROĐU u Evroligu

Autor: Republika

Sport

16.05.2021

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čivek Evrolige Đordi Bertomeu demantovao je informacije da će se Evrolige zatvoriti od 2023. godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Đordi Bertomeu

- Svake dve-tri godine se pojavi takva informacija. Mi trenutno ne radimo na tome. Radimo na povećanju broja klubova sa fiksnom licencom. Brzo će taj status da dobiju Asvel i Bajern, a radimo i sa Albom. Želimo da imamo 16 klubova sa licencom. Radimo na novom modelu Evrokupa. I dalje dva mesta iz Evrokupa vode u Evroligu - istakao je Bertomeu u emisiji na MaxBet radiju.

- Uvek smo govorili da je ABA liga fundamentalna za evropsku košarku, zbog količine talentovanih igrača, sudija i klubova i to neće da se promeni. Uvek ćemo da imamo predsatvnika ABA lige u Evroligi. Takođe ćemo imati u Evrokupu klubove iz ABA. Da li će predstavnik regiona biti šampion ili neki drugi klub, to ćemo da donosimo na godišnjem nivou. Ne mora šampion uvek da bude u Evroligi. U Evrokupu planiramo da imamo više klubova sa višegodišnjom licencom - istakao je Bertomeu.

Ove nedelje počinje finalna serija ABA lige u kojem se sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

- Uvek je bilo zabrinutosti oko završetka ABA lige. Želja je da se završi bez incidenata, jer smo imali suprotne primere prethodnih godina. Ako se to ponovi neće pomoći u afirmaciji lige.

Bliži se kraju i sezona u Evroligi, a na redu je finalni turnir u Kelnu.

- Bila je veoma teška sezona i uspeh je što je završena. Na sportskom planu verujem da je bila najbolja od nastanka Evrolige 2000. godine. Jedino nam je žao što se igralo bez publike. Očekujem da Fajnal for bude na nivou kao cela sezona - zaključio je Bertomeu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading