ČOVIĆ ZAGRMEO PRED FINALE: Sve je IZREŽIRANO! Odgovorio da li ZVEZDA NAPUŠTA ABA

Autor: Republika

Sport

16.05.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović je govorio o predstojećoj finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Čović

Čović je za početak razgovora u emsiji "Jutro" na Prvoj istakao da je ekipa mentalno spremna:

- Imamo specifičnu tešku sezonu iza nas, povredu Volden,... Koga nema bez nejga se mora i može. Neće definitivno igrati prvu utakmicu. Motivacija je na nivou. Imamo prednost domaćeg terena.

Rivalitet Zvezde i Budućnosti su obeležili incidenti na finalnim utakmicama, neredi na tribinama i nesportsko ponašanje navijača, koji su dovodili su pražnjenja tribina. Čović je izričit da takvo ponašanje se više neće tolerisati:

- Zaustavljanje vređanja, nasilja, pustiti funkcionere DPS-a da pljuju igrače, vređaju porodice, kače se transparenti,... Sad smo dobili protokol gde ide prva, pa druga opomena i prekid utakmice. To nije pravilo, nego propozicije. One ne mogu da se menju tokom sezone. ABA liga je specifična ove sezone jer njeni organi nisu legalizovani. Mi se cele sezone bavimo ko će biti njen predsedavajući. Propozicije mogu da se menjaju za narednu sezonu. Istakli smo zabrinutost, a ne bih voleo da dođe do problema jer će biti mnogo veliki problem. U ovakvom pravnom statusu ABA lige teško da će nastaviti da se igra. Tu protokoli su mogli da menjaju i pre mesec dana kada je Zvezda igrala u Podgorici, vređali su se igrači i trener Radonjić. Analiziramo prenose, kako se vode prenosi, ponašanje drugih trenera. Naravno da je sve izrežirano. Jeste baš ovde kod nas sve spontano? Samo ne volim licemerje i neka bolji pobedi bez ikakve neregularnosti - rekao je Čović i nastavio:

- Ne možete vi prekidati utakmice u Beogradu, da dođete kod gostujućeg trenera, pitate ga da li mu smeta vređanje i onda prekinete utakmicu. Kada je ta ista Budućnost bila u Beogradu, ove godine bilo je pozorište, ne moće to tako. Prerano je reći da li napuštamo ABA ako se prekine utakmica.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde i Budućnosti

Eventualna tuča među igračima je siguran da se neće desiti:

- Tuče nikada nije bilo. Igrači oba tima nisu imali fizičke obračune, s tim što su igrači Zvezde napadnuti tokom i posle utakmice pre par godina. Bilo je nesavesnih izjava tadašnjeg trenera Jasmina Repeše. Sva vređanja su bila plaćena i organizovana.

Čović je svestan da politička situacija značajno utiče na tenziju između ekipe iz Podgorice i Beograda:

- Na žalost i to utiče. Promenjena je vlast samo delimično, ispravno će biti kad ne bude bilo Đukanovića. Insistira preko DPS-a o Srebrenici. Nema promena usudstvu, tužilaštvu,...Đukanović je direktno vezan za Budućnost. Ne možete isključiti političku tenziju i odnose Srbije i Crne Gore.

Na kraju je izjavio koliko će ljudi biti na tribinama:

Biće onoliko koliko može, oni koji su prisutni imaju negativne testove ili negativan pcr test. Biže znatno ispod 8.000 od kapaciteta. Apelujem da ne bude zloupotrebe nečega što je sa dobrom namerom smišljeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading