FIBA SLAVI PORAZ CRVENE ZVEZDE: Šokantno priznanje, forsira se DRUGI KLUB iz ABA!

Autor: Republika

Sport

08.05.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek FIBA Lige šampiona Patrik Komninos naveo je primer trijumfa Igokee nad Crvenom zvezdom kao dobar primer kvalitetnog rasporeda utakmica u tom takmičenju.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Komninos je branio tvrdnju da manji broj mečeva u Ligi šampiona, za razliku od Evrolige i Evrokupa, omogućava njenim učesnicima da budu bolje fokusirani i uspešniji u domaćim takmičenjima. 

Igokea je uspela da prođe prvu grupnu, fazu, ali je poklekla u drugoj. Za to vreme je tim Dragana Bajića izborio plej-of ABA lige, gde je nadalje izborio majstoricu sa Crvenom zvezdom:

- Video sam da je Igokea zabeležila prvu pobedu u ABA plej-ofu i to protiv Crvene zvezde. Čestitam klubu koji je imao veoma uspešnu sezonu sa nama u Evropi. Veoma smo zadovoljni. U kontaktu smo sa Igokeom, kao i sa desetinama klubova iz Evrope dok planiramo narednu sezonu. Ne možemo još ništa da odlučujemo, jer čekamo domaća takmičenja. To je suština, da imaju rast u nacionalnim ligama i imaju paralelne uspehe u Ligi šampiona. Ove sezone, promenjeni format imao je mnogo smisla, omogućio je manje utakmica, ali jači intenzitet. Svaki meč je bio važan, nema opuštanja. To je način da se promoviše takmičenje, klubovi i igrači. Verujemo da ono što trenutno nudimo timovima je ozbiljna promocija. Mogu da se koncentrišu na domaće lige jer su one prioritet, a evropsko takmičenje da donosi uzbuđenje, da se promovišu kao klubovi i da se zaradi sponzorstvima i prodajom ulaznica. Sa Igokeom, kao i drugim klubovima, izgradili smo odnose koji opravdavaju naš pristup - rekao je Komninos.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading