JOKIĆ JE DOKTOR KOŠARKE: Prvi je na listi, a odmah iza njega je još jedan Srbin! U leđa im gledaju višestruki Ol-star igrači

Autor:

Sport

12.04.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić je maestralan dodavač i to je svima jasno. Takođe, fenomenalan asistent je bio i Vlade Divac, a upravo njih dvojica su na vrhu jedne zanimljive liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Naime,  u poslednjih 39 godina, Nikola Jokić je ubedljivo najbolji asistent što si tiče centarske pozicije, a na drugom mestu je upravo Vlade Divac.

Jokić je u karijeri odigrao 81 utakmicu na kojoj je imao dvocifren broj asistencija, a daleko iza njega je Divac sa 19 takvih mečeva.

Treća pozicija na toj listi pripada Žoakimu Noi sa 14 utakmica, a dvocifren broj mečeva sa 10+ asistencija su odigrali još samo Demarkus Kazins i Mark Gasol koji su takav uspeh ostvarili po deset puta.

 

Ovaj podatak dodatno dobija na značaju što se "Džokera" tiče kada se uzme u obzir da je pred njim još dosta NBA sezona, dok su sa druge strane Divac i Noa penzioneri, a Gasol i Kazins znatno bliži penziji od centra Denvera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading