ZVEZDINA LEGENDA NEMA DILEMU: Ako Čović ODE sledi KATASTROFA!

Autor: M. S.

Sport

31.03.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila bi katastrofa ako bi Crvena zvezda ostala bez predsednika na kraju sezone, kao što je Nebojša najavio, kazao je Cvetković.

RepublikaFoto: Starsport
Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović

Nebojši Čoviću (62) ne smeju da dozvole da napusti Crvenu zvezdu na kraju sezone, poručio je za Srpski telegraf legendarni košarkaš Vladimir Cvetković (79). Prvi čovek crveno-belih, koji je na Mali Kalemegdan došao 2011. i pod čijim vođstvom je klub beležio mnogobrojne uspehe, najavio je da bi mogao da napusti Zvezdu jer mu na leto ističe mandat. Međutim, Cvetković je kazao da bi to bilo veoma pogubno za klub.

ADEKVATNA ZAMENA

- Nebojša ne sme da ode. Posebno ne posle svega što je uradio za klub. On je crveno-bele vratio na šampionski put i uz njega su osvajani mnogobrojni trofeji. Došao je kad je bilo najteže, a uspeo je da napravi šampionski tim. U ovom momentu nikako ne sme da napušta ekipu, bila bi to katastrofa. Iako sam svestan da mu nije nimalo lako i da je veliki napor voditi neki klub, a posebno tako veliki, kao što je Zvezda. On se veoma troši ne samo materijalno već i psihički - poručio je Cvetković.

Na pitanje do kada bi Nebojša morao da ostane na Malom Kalemegdanu, nekadašnji reprezentativac naše zemlje kaže da bi to trebalo da bude bar dok mu se ne nađe adekvatan naslednik.

- Naravno, Čović će jednog dana morati da napusti klub, ali mislim da to vreme još nije došlo. A kad se to desi, onda bi morao da nađe nekog da ga zameni, ali samo nekog ko će ići njegovim putem. I ko će biti sposoban da vodi crveno-bele tako dobro kao Nebojša - objasnio je Cvetković.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Cvetković

GLAVNI FAVORIT

Iako izabranici Dejana Radonjića ove sezone ne stoje dobro u Evroligi, Cvetković je poručio da ga to mnogo ne opterećuje.

- Situacija nije dobra u celoj Evropi zbog korone, tako i kod nas. Nije lako igrati u ovakvim uslovima, rezultati bi bili mnogo bolji da se igralo pred navijačima. Bitno je da je Zvezda u vrhu u ABA ligi i da je favorit za osvajanje šampionskog prstena - zaključio je Cvetković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
NekoKo

31.03.2021 13:02

Čović je milion puta rekao da ništa nije katastrofa, da je ovo samo sport isl. Pa šta i da se ugasila Zvezda, ne bi stao svet da se okreće. Ima mnogo važnijih stvari od košarke, mada se mi generalno ponašamo kao da nam ništa nije važno. Licemerano društvo. Nego, da Aleksandra Vučića nije bilo mogao bi Nebojša da se slika. Toliko. Ne treba on da ode, nego Vučić da pronađe bogatog vlasnika, stranca koji voli košarku i da mu Zvezdu pokloni, uz obavezu da ovaj ulaže u klub... Da ne ulazimo u detalje zna se procedura. Isto mislim i za Partizan.