MEGA ILI PARTIZAN: Gde će Boriša Simanić? Dragan Jakovljević NEMA DILEMU šta je NAJBOLJE za bivšeg košarkaša Zvezde!

Autor:

Sport

19.03.2021

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Jakovljević za Republiku ocenio koja stanica bi bila najbolji izbor za Borišu Simanića, posle rastanka sa crveno-belima.

RepublikaFoto: Starsport/YouTube/Printscrren/rudyvgd2
Boriša Simanić, uz ilustraciju Dragana Jakovljevića

Srpski košarkaš Boriša Simanić sutra (20. marta) će proslaviti 23. rođendan, a mi smo kontaktirali čoveka koji je izuzetno zaslužan za njegov razvoj, trenera Mladosti iz Zemuna Dragana Jakovljevića, sa pitanjem koja destinacija bi bila najbolja za nekada najtalentovanijeg srpskog igrača u svojoj generaciji.

Podsetimo, Simanić je nedavno napustio Crvenu zvezdu, nakon sedam godina provedenih na Malom Kalemegdanu, a Jakovljević je najpre ocenio da on nije dobio adekvatnu šansu u crveno-belom dresu. Takođe, košarkaša koji pokriva pozicije "tri" i "četiri" Grci povezuju sa selidbom u Megu, dok beogradska čaršija "bruji" o transferu u Partizan, a strateg koji je sa kadetima Zvezde osvojio titulu prvaka Srbije 2014. godine smatra da je najbolje da izabere klub na "visokom nivou", uz trenera "koji će da mu veruje".

- Simanić nije dobio pravu šansu u Crvenoj zvezdi u proteklih šest godina, a nije imao jeftin ugovor, izuzev u periodu kod trenera Tomića (Milan Tomić prim. aut). Trebalo je da ranije pronađu rešenje za tu situaciju, ovako je momak stagnirao, sporadično je igrao i to pretežno na poziciji krilnog centra, dok je kod mene forsiran na "trojci". To je igrač izuzetnog talenta, redak i polivalentan - počeo je Jakovljević razgovor za naš portal.

Stručnjaka koji u tekućoj sezoni sa uspehom predvodi Zemunce smo upitali koji izbor bi bio najbolji za Simanića.

RepublikaFoto: youtube.com/TVKopernikus
"Lansirao" Simanića - Dragan Jakovljević

- Ne bih da licitiram sa imenima klubova, ali najvažnije su dve stvari. S obzirom da više nije mlad trebalo bi da izabere ekipu koja igra na visokom nivou, evroligaškom ili bar Evrokup. Takođe, izuzetno je značajno da ga vodi trener koji će da mu veruje, koji će mu ukazati priliku da igra 30 minuta i stati iza njega - jasan je Dragan Jakovljević.

Podsetimo, Simanić je visok 211 centimetara, sezonu 2014/2015 proveo je na pozajmici u FMP Železniku, a sa reprezentacijom Srbije do 16 godina osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Ukrajini 2013. godine. U ovoj takmičarskoj godini, do raskida sa Zvezdom, u ABA ligi je na šest mečeva prosečno beležio 3,3 poena, dok je u Evroligi nastupio samo tri puta, bez zapaženijeg učinka.

Sada je u potrazi za novom sredinom...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading