ŠOK U TORONTU: Najbolji igrač Reptorsa ove sezone postigao 43 poena, PA ISPLIVAO KAO GLAVNI TREJD-KANDIDAT!

Autor:

Sport

19.03.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svega šest dana deli nas od krajnjeg roka za trejdovanje u NBA, a ako je suditi po informacijama koje nam stižu iz Kanade, Kajl Lauri nije jedini čovek koji bi mogao da napusti Reptorse do 25. marta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hoće li Norman Pauel biti trejdovan do 25. marta?

Prekaljeni veteran na poziciji pleja dobio je od kluba odrešene ruke da sam odlučuje o svojoj sudbini, ali je Lauri ostao veran Torontu, pa je izjavio da neće forsisrati trejd osim ako tim to želi.

Gledajući da Reptorsi nemaju previše drugih načina da se vrte u šampionsku formu ( tek su 11. na Istoku sa skorom od 17-23) van trejdovanja Laurija, deluje kao da je samo pitanje momenta kada će najbolji igrač kluba ove sezone morati da ga napusti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tandem Sijakam-Pauel uskoro bi mogao da se raziđe

Reč je o Normanu Pauelu, sjajnom beku-šuteru koji je u sredu zabeležio čak 43 poena, iz svega 18 šuteva, što je bio samo šlag na torti u najboljoj sezoni u karijeri ovog 27-godišnjaka.

U proseku ove godine beleži 19,7 poena, rekord karijere, kao i šut iz igre od nerealnih 50%!

Na putu je da dobije nagradu "Šestog čoveka godine", dodeljenu najboljem igraču sa klupe u NBA, ali ako promeni lokaciju do 25. marta, mogao bi da izraste i u mnogo bitniju kariku.

Gotovo svaki pretendent na tron u najjačoj ligi na svetu sanja o ovakvom igraču u svom sastavu.

Nesebičan je, nije primadona, i ne zahteva pažnju, dok u isto vreme pokazuje izuzetnu profesionalnost i posvećenost, a tek kada budete čuli "kolicni" mu je ugovor...

Naime, Pauel je 2018. godine potpisao četvorogodišnji produžetak ugovora sa Reptorsima, po kom će još ove i sledeće sezone (ukoliko prihvati opciju za produžetak) biti plaćen "svega" 11.000.000 dolara, što je u NBA prava "sića" za igrača ovog kalibra.

Prva domina koja mora da padne kako bi Pauel napustio Kanadu jeste odluka kluba o njegovoj budućnosti.

Napredovao je svake godine od kada je draftovan kao 46. pik 2015. godine, ali koliki mu je plafon?

Nije Pauel ni star sa 27 godina, ali se opet ne uklapa u neke od mlađih timova u ligi.

Da li je Toronto voljan da ga plati u reonu 20 miliona dolara po sezoni, koliko će gotovo sigurno na leto tražiti, kada neminovno odbije svoju igračku opciju?

Sportski direktor i trejd mag Masai Udžiri sve će ove opcije razmotriti pre nego što pogleda ponude rivala, ali čak iako ne bude siguran, ono što zainteresovani budu nudili moglo bi da bude previše dobro da ne prihvati.

Pozicija centra najveća je rupa u ekipi Reptorsa, pa bi timovi koji ih imaju na pretek mogli da isplivaju kao idealni trejd partner.

Andre Dramond sigurno napušta Klivlend do 25. marta, ali šta bi još Kevsi bili voljni da ponude rivalu sa Istoka?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dramond bi mogao da bude savršeno rešenje za centarske muke Toronta

Pominjao se i povratak Jonasa Valančijunasa, ali nije jasno zašto bi Mefis trejdovao za Pauela pored sve boljeg Dilona Bruksa i Deantonija Meltona.

Komplikovan je trejd gde je centar glavni deo, pa bi Reptorsi mogli da prihvate ponudu koja će im doneti najviše budućih dobara, gde bi Pelikani, Atlanta, pa možda čak i Golden Stejt mogli da isplivaju sa najboljim paketima.

Nažalost, obožavaoci Denver Nagetsa i Nikole Jokića ostaće uskraćeni za Normanove usluge iako su ga neki videli kao savršenu zamenu za sve goreg Gerija Herisa, pošto Nagetsi nisu pokazali nikakvo interesovanje, barem za sada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokiću bi sjajno "legao" saigrač poput Pauela, ali Denver, barem za sada, nije zainteresovan

Voriorsi su veoma agresivni u jurenju pojačanja, čak imaju i idealnog kandidata, Kelija Ubrea, da pošalju u suprotnom pravcu, ali bi gotovo sigurno morali da uključe ili nekog od mladih talenata iz tima, ili pik prve runde, ako ne i više njih, kako bi ubedili Toronto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kariju u Golden Stejtu očajnički fali "Spleš-brat" u bekovskom tandemu, pa bi Pauel mogao sjajno da odmeni Tompsona

Čak su i Niksi, koji posle dugog niza katastrofalnih sezona konačno imaju povoljnu poziciju u borbi za plejof, i koji su već trejdovali za Derika Rouza, iskazali interesovanje, a svi znamo koliko je za Amerikance neodoljiv zov "Velike jabuke".

RepublikaFoto: Ap photo
Niksi su već trejdovali za Derika Rouza, ali što ne bi i za sjajnog beka-šutera?

Bilo kako bilo, ko god da dovede Normana Pauela dobiće ogromno pojačanje, a ako to bude istinski kandidat za titulu, pazite se, mogli bi da imamo novog šampiona!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading