PANIKA U EL-EJU: Klipersi U RASULU posle tragičnog niza, SASTAVILI SPISAK OD PET IMENA ZA SPAS SEZONE!

Autor:

Sport

15.03.2021

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada prva zvezda tima kaže da je "veoma zabrinuta" posle petog poraza na poslednjih sedam utakmica, vreme je za paniku u taboru Klipersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Panika se širi kroz Kliperse nakon pet poraza na poslednjih sedam mečeva!

Kavaj Lenard nije bi nimalo zadovoljan nakon neuspeha protiv Pelikana u nedelju, pa je uprava "drugog" tima iz Los Anđelesa njegove komentare primila k znanju, te je sastavila spisak pet potencijalnih pojačanja kako bi pojačali tim pred još jedan juriš na titulu koju drže gradski rivali.

- Veoma je zabrinjavajuće. Ako želimo priliku da osvojimo bilo šta, moramo da imamo stabilinije rezultate. Istinski veliki timovi igraju isto, nebitno ko je protivnik. Nama to trenutno fali, tako da moramo da uđemo u naviku da pobeđujemo i da vidimo šta ćemo dalje - istakao je posle meča sa Nju Orleansom Lenard, pa su generalni menadžer Majkl Vinger, "Logo" Džeri Vest i ekipa skočili u akciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lenard u duelu sa Lebronom

Najveće probleme identifikovali su na poziciji rezervnog pleja, rezervnog centra i na krilu, gde sa klupe niko ne postiže dovoljno poena. 

Prvo, problem plejmejkera. 

Klipersi, logično, ne raspolažu skoro nikakvim prostorom ispod ograničenja za plate, imajući u vidu skupocene ugovore Lenarda, Džordža, i nekolicine veterana u klubu, pa postoje tri opcije.

Prvi i najdostupniji je Ražon Rondo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ražon Rondo osvojio je titulu sa Lejkersima prošle godine, ali bi ove mogao da zaigra za njihove gradske rivale!

Hteli su Klipersi još letos da budu ti koji "ukradu" Ronda Lejkersima, ali je on odabrao Atlantu, 10.000.000 po sezoni i obećanje veće minutaže.

Projekat u Džordžiji munjevitom brzinom ide nizvodno, pa osim ako oporavljeni Bogdan Bogdanović  ne uspe da ih spase, i to uskoro, Rondo bi mogao da bude među prvima koji će biti trejdovani.

Sve je gori Rondo u regularnoj sezoni, ali jednostavno nešto "kvrcne" u njegovoj glavi kada dođe vreme za plejof, pa se Klipersi nadaju da bi mogao da prevagne u njihovu korist kada bude bilo potrebno.

Nema sastav iz Los Anđelesa mnogo toga da ponudi, ali bi neko od Patrika Patersona, Mfiondua Kabangelea, Redžija Džeksona ili čak i revitalizovanog Nikolasa Batuma, plus pik druge runde, mogli da odrade posao.

Sledeće ime na spisku "Klipsa" je Džordž Hil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis i Džordž Hil

Još jedan prekaljeni veteran, Hil je daleko konzistentniji poslednjih godina, ali zato ima i manje genijalnih poteza poput Ronda.

Hil je letos završio u Oklahomi posle trejda Baksa za Džrua Holideja, ali se sa njihovim razvojem ne uklapa, pa će gotovo sigurno biti trejdovan ili otpušten.

Zainteresovanih ima, El-Ej trebao bi da bude pri vrhu njegovog spiska poželjnih destinacija, ali njegovih 19 miliona tokom sledeće dve sezone, nakon kojih će već biti u 37. godini, mogli bi da budu problematični, osim ako su Klipersi spremni da se odreknu Lua Vilijamsa, ofanzivnog genija, ali rupe bez dna sa defanzivne strane lopte.

Idealno rešenje, naravno, bio bi Kajl Lauri, ali je ta opcija uprkos velikoj želji skoro neizvodljiva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajl Lauri oformio bi troglavo čudovište sa Lenardom i Džordžom, ali po koju cenu?

Treća zvezda gotovo bi sigurno donela titulu, a Lauri, uprkos godinama, i dalje jeste zvezda.

Ima plej Toronta 30 miliona dolara plate, pa bi Klipersi morali da nađu treći tim od kog bi mogli da izvuku, recimo, pik prve runde za Patrika Beverlija, pa bi uz taj pik, Ivicu Zubca, i neke od rotacijonih delova poput Luka Kenarda ili Markusa Morisa, mogli da probaju nešto.

Lauri je istakao da će ostati veran Torontu dok god oni to budu želeli, ali je razmišljanje tima da žele da mu se oduže na dugogodišnjoj službi tako što će ga trejdovati negde gde može da osvoji titulu, ali da li je ova ponuda dovoljna za trejd-maga poput Masaja Udžirija (sportskog direktora Reptorsa)?

Četvrta opcija je Oto Porter Džunior iz Čikaga.

Porter, poptu Laurija, ima ogromnu platu od čak 28 milona dolara, ali ona ističe na leto, pa Bulsi neće moći previše da traže zauzvrat, osim plate koju Klipersi moraju da pošalju u njihovom pravcu kako bi ostali ispod limita.

I njegova vrednost drastično je opala od kada je 2017. potpisao ugovor vredan preko 100 miliona dolara, ali, kao što su dokazali sa Batumom, u Kaliforniji znaju kako da tretiraju navodno "propala" krila, pa bi Porter mogao da pronađe pravu formu kao bacač plamena sa klupe za Tajrona Lua.

Poslednja opcija još jedan je čovek koji je osvojio prsten sa Lejkersima.

Džavejl Megi gotovo će sigurno napustiti Kavalirse, ozloglašen je po svojoj želji da se okiti sa što više NBA prstenja, pa bi posle rastanka sa Klivlendom za "minimalac" mogao da se pridruži Seržu Ibaki i Zubcu pod obručima Klipersa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Megi će gotovo sigurno napustiti Kevse pre 25. marta, ali hoće li izabrati Kliperse?

Hoće li gradski rivali Lejkersa uspeti da sastave tim koji može da se nadmeće za titulu pred kraj trejd-roka 25. marta?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading