PARTIZAN ELIMINISAN IZ EVROKUPA: Francuzima TRILER u "Stožicama", Braun trojkama UGASIO san crno-belih o četvrtfinalu!

Autor:

Sport

10.03.2021

21:19 >> 21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana završili su učešće u drugom po rangu evropskom takmičenju.

RepublikaFoto: Twitter/KK Partizan
Ognjen Jaramaz na meču Partizan-Metropolitan

Košarkaši Partizana poraženi su u Ljubljani od Metropolitana u poslednjem kolu Top 16 faze Evrokupa rezultatom 75:70, čime su završili učešće u ovom takmičenju. Heroj trijumfa francuskog tima bio je bivši košarkaš Beograđana Entoni Braun koji je meč okončao sa 18 poena, uz čak pet pogođenih trojki iz osam pokušaja.

Podsetimo, zahvaljujući ubedljivom trijumfu Lokomotive nad Trentom u Kubanu "parnom valjku" je bio potreban trijumf od četiri poena razlike za prolaz dalje.

Prvo poluvreme proteklo je u veoma izjednačenoj igri, gde nijedna ekipa nije stekla osetniju razliku. Na veliki odmor otišlo se u egalu (35:35), a ni treća četvrtina koja je pripala domaćima sa 24:21 nije donela veliku promenu.

Početkom završnog kvartala crno-beli su se odlepili na 65:56, ali su Francuzi uzvratili serijom 11:1, čime su preokrenuli na 67:66. Janković je poentirao za srpskog predstavnika, ali već tada je bilo jasno da će, uslovno rečeno, domaćin teško do željenih i potrebnih plus četiri.

Metropolitan je tada čvrsto uzeo vođstvo u svoje ruke i zadržao ga je do samog kraja.

 

Četa trenera Aleksandra Matovića imala je samo jednog raspoloženog igrača, Rašona Tomasa koji je postigao 20 poena, uz šest skokova. Pored Brauna, u "gostujućem" sastavu istakli su se Mišinau sa 14, odnosno Konate sa deset koševa.

Iz Partizanove grupe u četvrtfinale će Lokomotiva i Metropolitan, dok su Partizan i Trento završili takmičenje u ovosezonskom izdanju Evrokupa.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading