BOGDANOVIĆEVA ATLANTA OSTAJE BEZ ZVEZDE: Dalas pronašao SAVRŠENOG PLESNOG PARTNERA za Donču i Porzingisa!

Autor:

Sport

10.03.2021

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona Atlanta Hoksa ne ide u pravcu u kom je uprava zamislila kada je uložila ogroman novac u Danila Galinarija, Ražona Ronda i Bogdana Bogdanovića ovog leta, pa su promene u glavnom gradu Džordžije na pomolu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hardavej, Boban i Donča mogli bi da dobiju veliko pojačanje pred kraj trejd roka!

Ima Atlanta nekolicinu ultra-talentovanih mladih košarkaša, Trej Jang postao je superstar čim je ušao u ligu, ali Hoksi nikako da pronađu savršenu ravnotežu i krenu da se penju uz staleže NBA hijerarhije.

Otpušten je Lojd Pirs posle bledih 16-20, pa će sada iskusni Nejt Mekmilan, svojevremeni genije iza renesanse Indijana Pejsersa početkom 2010-ih, da pokuša da poboljša situaciju i osigura plejof.

Nažalost, deo te ekipe gotovo sigurno neće biti električna lopta energije zvana Džon Kolins, pošto se klub i ova sjajna četvorka nisu dogovorili oko novog ugovora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Kolins

Klub je nudio nešto više od 90.000.000 dolara, ali ovaj 24-godišnjak smatra da je vredan maksimalnog ugovora, pa će to potraživati kada postane ograničeni slobodni agent ovog leta. 

Do tada, Hoksi će u trejdu pokušati da izvuku maksimum što mogu, a ako je suditi po zainteresovanima, nije nerealno da će dobiti ono što žele.

Kako ističe Keli Kaplan iz "Dalas Morning Njusa", Maveriksi su ozbiljno zainteresovani za Kolinsa.

Jasno je i zašto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tripl-tim Majamija nad Kolinsom

Tim koji ima dva generacijska talenta u svojim redovima, Luku Dončića i Kristapsa Porzingisa, nekako je tek na 8. mestu na Zapadu sa skorom od 18-16, pa je ekcentrični ali genijalni vlasnik kluba Mark Kjuban skočio u potragu za pojačanjima.

Nikada Dalas nije žalio novac kako bi se nadmetao za titulu, pa tako izgleda neće biti ni sa Kolinsom, kome je Kjuban već obećao maksimalan ugovor, ili nešto veoma blizu, ukoliko pređe u Teksas.

Kolins ove sezone beleži 18 poena, 7,6 skokova i 1,4 asistenciju po meču, ali je stvar koja istinski oduševljava napredak u njegovom šutu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kolins je odbio produžetak ugovora vredan 90 miliona dolara, pa je na granici trejda

Momak koji se proslavio svojim brutalnim zakucavanjima već dve sezone tiho ali marljivo poboljšava svoje procente sa sva tri nivoa, i sa bacanja, i sa polu-distance, a i za tri, pa bi u hibridnom napadu Maveriksa mogao da izraste u savršenu treću zvezdu, a potencijalno i ključan deo šampionske dinastije.

Veoma je zanimljivo da Dalasove planove pokušava da osujeti ni manje ni više nego najgori tim u ligi, Minesota Timbervulvs.

Majkl Rend iz "Star Tribjuna" preneo je da je Minesota među prvima pozvala Atlantu kada su isplivale vesti o tome da je Kolins dostupan, u nadi da pored Karla-Entonija Taunsa u sastav uklope četvorku koja igra barem malo više odbrane nego bilo ko u timu.

Nit je Kolins skrojen za Minesotu, niti su Vulvsi pravo mesto za njegov razvoj, pa je jasno da je Dalas favorit.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prelazak u Minesotu bio bi ravan katastrofi...

Naravno, kada dođemo do toga ko šta može da ponudi, tu Minesota ima značajnu prednost.

Dok je Maveriksima gotovo svaki deo tima, izuzev možda Dvajta Pauela, Tajlera Beja ili Džejmsa Džonsona, deo rotacije, Minesota je voljna da ponudi sve osim Entonija Edvardsa, Taunsa i Diandžela Rasela, dok sa pikovima takođe prednjače, gledajući da će imati gori skori, a i da Dalas još uvek duguje Niksima pik prve runde od dovođenja "Jednoroga" iz Letonije. 

Ukoliko Kolins zaista završi u Dalasu, Donča bi dobio još jednog sjajnog partnera za ples u pik-en-rolu, dok bi Porzingis konačno mogao da batali prazne minute na poziciji krilnog centra i da se posveti petici u potpunosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading