STEF KARI JE MAGNET ZA ZVEZDE: Nova dinastija na pomolu u Golden Stejtu, VORIORSI PRONAŠLI ZAMENU ZA KLEJA TOMPSONA!

Autor:

Sport

09.03.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije teško pojačati ekipu kada je deo nje jedan od najboljih šutera i plejmejkera na planeti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kris Pol u duelu sa Viktorom Oladipom

To na najlakši mogući način iznova i iznova saznaju Voriorsi, koji od kada je Stef Kari postao košarkaš koji pomera granice realnosti nema nikakav problem sa dovođenjem zvezda da ga podrže u pohodu na titulu.

Imala je originalna dinastija Golden Stejta sreću da im u krilo padne najpre Kari, a onda i njegov "Spleš Brat" Klej Tompson, pa je, uz kasnije dovođenje Kevina Duranta, jasno kako su došli to tri titule.

KD nažalost je otišao na Istok, u Netse, posle neuspeha u plejofu u sve učestalijih svađa sa Drejmondom Grinom, dok je Tomspon već dve sezone na polici zbog stravičnih povreda kolena. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tompson će i drugu sezonu za redom odsustvovati zbog teške povrede kolena

Nije uspevao Kari sam, još manje sa ekipom koja ga je prošle sezone okruživala, pa su Voriorsi bili među najgorim timovima u ligi prošle sezone. 

Rezultat toga bio je 2. pik na draftu i dovođenje sjajnog Džejmsa Vajzmena, momka koji bi mogao da bude Šekil O'Nil 21. veka, dok je trejd za Endrua Viginsa ispao skirveni blagoslov, imajući u vidu da je nekadašnji prvi pik iz koš-getera bez grama odbrane izrastao u defanzivnu mašinu koja u napadu strpljivo čeka svoj momenat, a kada igrate pored Karija, samo to i treba da budete.

Kada su dobili vesti da će Klej opet odsustvovati čitavu sezonu, Bob Majers i uprava ekipe iz okoline San Franciska bacili su se u potragu za njegovom zamenom, a sada, svega 16 dana pred kraj trejd roka, izgleda da su je i pronašli!

Kako stvari stoje, Golden Stejt je favorit za dovođenje Viktora Oladipa.

Kevin O'Konor prvi je preneo ovu informaciju, a ako je istinita, Kari bi mogao da ima partnera u bekovskom tandemu kao skrojenog za njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dipov stil igre kao je skrojen za tandem sa Karijem

Dobro, Klej je već bio kao skrojen za njega, ali još jednog kolegu koji je kao skrojen za njega.

Momak koji je na scenu izbio kada je sve jače sastave Indijane predvodio protiv Lebrona i Klivlenda u plejofu više nije na Istoku, već je u redovima Hjustona, gde budućnost, realno, nema.

Da, dali su mu Roketsi šansu posle trejda za Džejmsa Hardena da ih ubedi da mu daju novi ugovor na leto, ali su ustanovili da se njihov plan za obnjavljanje ne poklapa sa njegovim godinama, pa se svim snagama trude da ga trejduju pre 25. marta.

I Oladipo se skoro oporavio od teške povrede, ali deluje kao da je nazad na koloseku ka uspehu, pa ove sezone prosečno beleži 20 poena, 5,2 skoka i 4,5 asistencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Oladipo se takođe borio sa povredom kolena, ali deluje kao da se vraća u Ol-star formu

Zanimljivo je i da protivnike ove sezone na obruču drži ispod 50%, što je dar gotovo isključivo rezervisan za elitne centre i visoke defanzivce.

Ima Oladipo pedigre, dvostruki je Ol-star, pa bi pod budnim okom Stiva Kera i uz mentorisanje od Drejmonda Grina mogao da izraste u elitnog odbrambenog igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drejmond Grin savršeni je defanzivni mentor za 'Dipa

Voriorsi ne kriju ambiciju da maksimizuju Karijev prozor u kome može da se nadmeće za titulu, pa su spremni da iskoriste i 17 miliona vredan "trejd-eksepšn"( razlika u vrednosti ugovora tokom trejda, gde tim koji pošalje manje plate dobija mogućnost da razliku između cifara sa ugovora igrača koga trejduju mogu da iskoriste da prime novac u drugoj razmeni), iako će ih zbog "takse na luksuz" svaki od tih dolara koštati čak tri (ukupno 51 milion).

Oladipov ugovor ističe na leto, ali je do tada vredan 21 milion, pa bi Voriorsi morali da uključe i nekoga čiji ugovor vredi oko 4 miliona, ali to neće biti problem, pošto pokretnih delova u klubu ima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Njegov ugovor vredi 21 milon dolara

Ne postoji garancija da bi Oladipo ostao u Kaliforniji i posle ove sezone, ali bi Voriorsi trejdom sebi otvorili opciju da ga zadrže na duže staze, pošto bi stekli njegova "Bird" prava, koja nalažu da tog igrača možete da ponovo potpišete iako ste preko ograničenja za plate.

I da hoće, ne mogu Roketsi previše da traže, pošto je Oladipo jasno naglasio da traži odlazak iz Teksasa.

Dva pika druge runde i neko od prospekata trebao bi da uradi posao, a ako su baš zapeli za svojevremenog 2. pika na draftu 2013. godine, možda Voriorsi čak daju i zaštićeni pik prve runde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading