UPOZNAJTE NOVOG TRENERA PARTIZANA: Mag je za oblikovanje igrača, a ako je od Bogdana Bogdanovića napravio čudo, zašto ne bi i od crno-belih?

Autor:

Sport

09.03.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Matović poslednji je u sve dužem nizu trenera koji će pokušati da spasu brod koji tone, brod koji se nažalost zove Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Može li Matović da spasi brod koji tone?

Gotovo je nerealno za svakog "Grobara" bilo da zamisli ovakav sunovrat kluba koji se nekada redovno borio za plasman na fajnal-for Evrolige, o trofejima da ne pričamo, ali eto, došao je i takav period, pa se sada navijači Partizana nadaju da bi Aleksandar Matović mogao da uspe tamo gde nisu ni Muta, ni Čanak, ni, Sćepanović, a ni Sašo Filipovski.

Veliki je plus za ovog stručnjaka što je bio deo svih ovih stručnih štabova, pa zna tačno ko je šta dobro, a ko loše radio, pa će imati prednost u odnosu na čoveka koji bi došao van kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Matović novi je trener Partizana

Ekspert je za individualni razvoj igrača, a najviše je bez sumnje ponosan na svoj rad sa Bogdanom Bogdanovićem, kome je pomogao da izraste u jednog od najboljih evropskih košarkaša na planeti.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović jedan je od Matovićevih najuspešnijih učenika

Naravno, nije "Bogi" jedini, već su i Miloš Vujanić, Vlada Radmanović, Miroslav Raduljica, pa čak i slovenska braća Goran i Zoran Dragić učili zanat od ovog 43-godišnjaka.

RepublikaFoto: instagram.com/the_1_dragon
Čak je i Gorana i Zorana Dragića ovaj stručnjak "učio košarci"

Pre Partizana je od Borca napravio pravu malu akademiju za "štancovanje" talenata, da bi potom sarađivao sa Draganom Šakotom u AEK-u.

RepublikaFoto: Starsport
Sa Šakotom je sarađivao u AEK-u

Potom je Šćepanoviću asistirao u Budućnosti, da bi sa Dejanom "Džolijem" Mijatovićem uspostavio saradnju u mlađim selekcijama Srbije, do 18 i do 19 godina.

Uloge će ovom tandemu među crno-belima biti zamenjene, pa će Mijatović biti pomoćnik Matoviću, što su još bolje vesti za mlade košarkaše "parnog valjka".

Novi trener crno-belih debitovaće u sredu, u utakmici protiv Metropolitana, u kojoj će crno-beli igrati "biti ili ne biti" meč za plasman u narednu fazu Evrokupa.

Odmah potom, gostovaće Crvenoj zvezdi u "večitom" derbiju u nedelju, a ako Matović preživi "vatreno krštenje", "Grobari" će bez sumnje oberučki prihvatiti preko potrebnu promenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading