UPOZNAJTE NOVOG TRENERA PARTIZANA: Mag je za oblikovanje igrača, a ako je od Bogdana Bogdanovića napravio čudo, zašto ne bi i od crno-belih?

Autor: Republika

Sport

09.03.2021

10:50

Aleksandar Matović poslednji je u sve dužem nizu trenera koji će pokušati da spasu brod koji tone, brod koji se nažalost zove Partizan.

Starsport
Može li Matović da spasi brod koji tone?

Gotovo je nerealno za svakog "Grobara" bilo da zamisli ovakav sunovrat kluba koji se nekada redovno borio za plasman na fajnal-for Evrolige, o trofejima da ne pričamo, ali eto, došao je i takav period, pa se sada navijači Partizana nadaju da bi Aleksandar Matović mogao da uspe tamo gde nisu ni Muta, ni Čanak, ni, Sćepanović, a ni Sašo Filipovski.

Veliki je plus za ovog stručnjaka što je bio deo svih ovih stručnih štabova, pa zna tačno ko je šta dobro, a ko loše radio, pa će imati prednost u odnosu na čoveka koji bi došao van kluba.

Starsport
Aleksandar Matović novi je trener Partizana

Ekspert je za individualni razvoj igrača, a najviše je bez sumnje ponosan na svoj rad sa Bogdanom Bogdanovićem, kome je pomogao da izraste u jednog od najboljih evropskih košarkaša na planeti.

Starsport
Bogdan Bogdanović jedan je od Matovićevih najuspešnijih učenika

Naravno, nije "Bogi" jedini, već su i Miloš Vujanić, Vlada Radmanović, Miroslav Raduljica, pa čak i slovenska braća Goran i Zoran Dragić učili zanat od ovog 43-godišnjaka.

instagram.com/the_1_dragon
Čak je i Gorana i Zorana Dragića ovaj stručnjak "učio košarci"

Pre Partizana je od Borca napravio pravu malu akademiju za "štancovanje" talenata, da bi potom sarađivao sa Draganom Šakotom u AEK-u.

Starsport
Sa Šakotom je sarađivao u AEK-u

Potom je Šćepanoviću asistirao u Budućnosti, da bi sa Dejanom "Džolijem" Mijatovićem uspostavio saradnju u mlađim selekcijama Srbije, do 18 i do 19 godina.

Uloge će ovom tandemu među crno-belima biti zamenjene, pa će Mijatović biti pomoćnik Matoviću, što su još bolje vesti za mlade košarkaše "parnog valjka".

Novi trener crno-belih debitovaće u sredu, u utakmici protiv Metropolitana, u kojoj će crno-beli igrati "biti ili ne biti" meč za plasman u narednu fazu Evrokupa.

Odmah potom, gostovaće Crvenoj zvezdi u "večitom" derbiju u nedelju, a ako Matović preživi "vatreno krštenje", "Grobari" će bez sumnje oberučki prihvatiti preko potrebnu promenu.

Komentari (0)

Loading