TAKO JE NAJBOLJE: Reprezentativac Srbije NAPUSTIO KLUB, Rekorder po asistencijama u Evroligi VRUĆA ROBA!

Autor:

Sport

19.02.2021

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Himki je od danas slabiji za sjajnog plejmejkera iz Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valić
Stefan Jović napustio je Rusiju, pa bi uskoro mogao da bude na meti mnogih evropskih velikana!

Stigao je Stefan Jović kao ogromno pojačanje u Rusiju, privučen ambicijama da se nadmeće za trofej u Evroligi i milionskim ugovorom.

Godinu i po dana kasnije, čovek koji je u dresu Crvene zvezde svojevremeno zabeležio 19 asistencija, što je i dalje evropski rekord, otišao je iz Podmoskovlja, gde se više neće vraćati.

Problem je finansijske prirode. 

Himki je jedan od klubova koji je najviše propatio od početka pandemije, plate igračima kasne već tri meseca, pa je razlaz bio neminovan. 

Himki je nedavno od Evrolige dobio i zabranu registacije igrača dok se ne izmire dugovanja, pa je Jović već uveliko na putu ka Beogradu.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Himki zbog finansijskih problema već tri meseca svojim igračima nije isplatio plate

Samo je pitanje dana kada će raskid ugovora biti zaključen, a tada će reprezentativac Srbije, barem kada nije teško povređen kao što je bio u proteklom periodu, postati "vruća roba". 

Iako je jedna destinacija očigledna, period registracije u ABA i Evroligi je već gotov, tako da Crvena zvezda neće biti ta.

Na Jovićevu žalost, osim ako nekako završi u NBA, ili negde još egzotičnije, gde god ode neće moći da igra Evroligu, ali to nije sprečilo timove iz Španije i Turske da istaknu svoje interesovanje.

 

 

 

Još uvek nije isplivao očigledni favorit, ali mnogi pominju Fenerbahče i njegove "srpske veze", Efes i potencijalnu kolaboraciju sa Vasom Micićem, odlazak kod Kalinića i Marinkovića u Valensiju, pa čak i CSKA, gde bi mogao da nauči sistem i pomogne u domaćem prvenstvu do sledeće sezone, kada bi mogao da stane u cipele otpisanog Majka Džejmsa i vrati se među društvo elitnih plejmejkera na starom kontinentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading