KOKOŠKOV PRED GRUZIJU: Uradili smo sve da sklopimo najjači mogući tim!

Autor: Republika

Sport

16.02.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije na poslednjim radnim zadacima u kvalifikacija za Evrobasket 2022. godine. Okupljanje je počelo u ponedeljak, a kompletirano u utorak na dobro poznatoj adresi - hotelu Kraun Plaza na Novom Beogradu.

RepublikaFoto: Starsport

Selektor Igor Kokoškov je u pratnji pomoćnika Dejana Milojevića, koji će ga odmeniti u petak protiv Gruzije, te dvojice kapitena Miroslava Raduljice i Alekse Avramovića izašao pred novinare i izneo svoje misli pred put u Tbilisi. Cilj je jasan - jedna pobeda vodi Srbiju na Evrobasket.

- Jako mi je drago što pripadnike medija vidim u ovolikom broju uprkos vremenu u kojem živimo. To pokazuje koliko je interesovanje javnosti i poštovanje za nacionalni tim. Svesni smo misije koju imamo u Gruziji. Nema kalkulacija, svaki trening, svaku utakmicu radićemo maksimalno, s istom pripremom kao i za svaki obavezu pre toga. Znamo šta moramo da uradimo, naš fokus je na ovim prozorima. Prvo ide utakmica protiv Gruzije, pa zatim Švajcarska. Igrali smo već protiv njih, dobro se poznajemo - izjavio je selektor Kokoškov konferenciji za medije.

Jedno od glavnih pitanja uoči objavljivanja spiska bilo je - ko i pod kojim uslovima može da se odazove pozivu reprezentacije?

- Naš cilj je bio da vidimo ko je dostupan, ko može da radi i odgovori izazovu. Entuzijazam i energija igrača postoji. Posle konferencije nas čeka trening, pa krećemo za Gruziju i nemamo mnogo vremena za analizu. Radićemo korak po korak - istakao je selektor Srbije.

Najveća imena na spisku su Vasilije Micić i Marko Gudurić, dok se timu naknadno priključio Boriša Simanić iz Crvene zvezde.

- Nekada smo odluke mogli da donosimo u razmaku od dva meseca, sada se sve to svelo u prozor od sedam dana. Odluke moraju da se donose brzo. Iskreno se nadam da razumete da smo uradili sve i iskoristili sve resurse i ideje koje smo mogli da bismo stavili igrače na raspolaganje. Veliki posao je odradio moj pomoćni Dejan Milojević, bili smo u stalnom kontaktu s igračima, dali smo im opcije kako bi dobili dozvole svojih klubova. Voljni momenat je postojao među igračima. U direktnom kontaktu s igračima dali smo šansu svima koji mogu da dođu. Bilo je dosta posla na nama, ali ako nastavim da pričam o tome zvučaće kao da se žalim - poručio je Kokoškov.

Koliko su porazi od Gruzije i Švajcarske doprineli da se spisak "pojača"?

- Naš fokus je uvek bio isti. Realan sam čovek, naš hendikep kao reprezentacije je da svako okupljanje igramo s novim igračima. Dolaze nam, da se neko ne uvredi, igrači srednjeg doma, oni koji ne igraju Evroligu i NBA. Pogledajte s druge strane Gruziju, taj Šermadini igra već deset godina u reprezentaciji. Da, menjaju se stranci, ali su ostali igrači isti godinama. Oni su u prednosti u odnosu na nas. Mi imamo mnogo igrača u Evroligi i NBA, stalno ih menjamo za ove prozore, jednostavno nemamo kontinuitet. Nije izgovor, već realnost. S druge strane su timovi koji igraju zajedno, uigrani su godinama. Lako je reći da možemo da napravimo nešto posle tri-četiri treninga - rekao je Kokoškov.

Priznao je selektor da je ispratio sve utakmice Kupa Radivoja Koraća u Istanbulu, kao i igre ostalih igrača širom Evrope, a isto tako kaže da većih zdravstvenih problema kod igrača koji su na raspolaganju - nema.

- U razgovoru s lekarom reprezentacijom ustanovili smo da nemamo nikakvih ozbiljnih stvari koje nas brinu. Sada kompletiramo PCR testove kako bismo ušli u gruzijski balon, nemamo nikakvih većih problema - zaključio je selektor "orlova".

Srbija će u petak od 16 časova po srednjoevropskom vremenu ukrstiti koplja protiv domaćina poslednjeg "balona" Gruzije i taj meč će s klupe voditi Dejan Milojević. U nedelju od 13 časova po srednjoevropskom vremenu protivnik biće Švajcarska.

Podsetimo, na inicijalnom spisku Kokoškova, tada bez Simanića, bili su: Vasilije Micić (Anadolu Efes),Ognjen Jaramaz (Partizan), Nikola Rebić (Nanter), Nemanja Nenadić (FMP), Aleksa Avramović (Estudijantes), Danilo Anđušić (Burg), Luka Ašćerić (Burg), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nemanja Dangubić (Partizan), Marko Luković (Split), Dalibor Ilić (Igokea), Marko Radovanović (FMP), Miroslav Raduljica (Đeđang Lajons), Filip Petrušev (Mega), Dragan Apić (Budućnost) i Stefan Đorđević (FMP).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading