ŠTA BI DENVER BEZ NJEGA? Maestralni Jokić stao na korak od tripl-dabla i vodio Nagetse do čudesnog preokreta!

Autor:

Sport

13.02.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom terenu Oklahomu sa 97:95.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić je stao na korak od trip-dabla i odigrao je još jednu fantastičnu partiju. Srpski košarkaš postigao je 22 poena, uhvatio 13 skokova i upisao devet asistencija.Imao je i po jednu ukradenu loptu i blokadu za 36 minuta na parketu.

Oklahoma meč otvara serijom 10:2, a onda se Nikola Jokić po prvi put upisuje u listu strelaca.

Vezao je četiri poena i tri asistencija u narednih 10 poena Denvera, ali Nagetsi nisu mogli da stignu Oklahomu, koja je igrala odličnu odbranu i na kraju prve četvrtine imala velikih +12.

Ni rezerve Denvera nisu bile preterano raspoložene, za razliku od klupe Tandera, koji na sredini druge četvrtine odlaze na najvećih +15.

Katastrofalno je Denver šutirao za tri poena tokom čitavog prvog poluvremena, a na pet minuta do kraja prvog dela igre se Jokić vraća u igru i uspeo je da malo pogura svoju ekipu, ali su njegovi saigrači nastavili sa promašajima.

Oklahoma je otišla i na velikih +19, a Jokić vezuje šest poena i na poluvreme Oklahoma odlazi sa +13.

U trećoj četvrtini Jokić nastavlja da poentira i asistira i Denver se vraća u igru. Smanjili su zaostatak, ali nisu uspeli skroz da se vrate u egal pred početak poslednje deonice, pa je pred poslednjih 12 minuta bilo +9 za Oklahomu.

Jokić se u igru vratio na sedam minuta do kraja i dva poena prednosti za Oklahomu. Tanderi su održavali prednost i na četiri minuta do kraja imali su +8. Na minut i po do kraja, Denver dolazi na poen zaostatka zahvaljujući poenima Džamala Mareja i Majkla Portera. Za vođstvo Denvera pogađa Jokić na 1:21 do kraja, a zatim na 40 sekundi do kraja asistira Bartonu, koji pogađa trojku za +4. Na 19 sekundi do kraja Jokić pravi faul na šutu, pa dva bacanja pogađa Bejzli i smanjuje na 91:93 na 10 sekundi do kraja. Do pobede Denver dolazi u penal završnici.

Pored Jokića, istakao se Džamal Marej sa 22 poena i po 5 skokova i asistencija. Porter je ubacio 15, Milsap 12, a Barton 10 poena.

Kod Oklahome istakli su se Džekson sa 20, Horford sa 16 i Dort sa 15 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading