CELA DRŽAVA ULAZI U STROGI PETODNEVNI LOKDAUN: Obustavlja se i avio-saobraćaj! Pokušaj da se spreči treći talas

Autor: Tanjug

Svet

13.02.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj da se spreči treći talas epidemije novog soja korona virusa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Duga najmnogoljudnija australijska država, Viktorija, danas ulazi u petodnevni strogi "lokdaun" jer nadležni pokušavaju da spreče treći talas epidemije nove, zaraznije varijante tzv. britanskog soja korona virusa.

Zdravstvene vlasti su danas potvrdile samo jedan novi lokalno preneti slučaj kovida-19, a ukupan broj obolelih koji se nalaze u karantinu u jednom aerodromskom hotelu u Melburnu iznosi 14 i svi su zaraženi britanskom varijantom virusa, dok ih u celoj državi Viktoriji ima 20, prenosi Rojters.


Danas će na aerodrom u Melburnui sleteti još pet aviona sa otprilike stotinak putnika, a potom će sve do srede biti obustavljen mejdunarodni avio-saobraćaj.

Na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, prvom teniskom gren-slem turniru u godini, gledaocima je zabranjeno prisustvo do srede. Smatra se da je Australija među najuspešnijim zemljama na svetu u borbi protiv epdidemije korona virusa.

Sa populacijom od oko 25 miliona stanovnika, Australija je do sada evidentirala oko 22.200 slučajeva kovida-19 i 909 smrtnih ishoda među inficiranima korona virusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading