Jovanović PRETI posle dominacije Mege: U KUPU SA NAMA NEMA ŠALE, MI GA VEOMA OZBILJNO SHVATAMO!

Autor:

Sport

11.02.2021

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade Jovanović veruje u svoje izabranike posle demoliranja Mladosti u Kupu Radivoja Koraća.

RepublikaFoto: Starsport
Jovanović veoma ozbiljno shvata Kup Radivoja Koraća

Iako Mladost iz Zemuna uopšte nije naivan tim, čak imaju i solidne strance u svojoj rotaciji, Mega Soccerbet učinila ih je da izgledaju kao amateri na putu ka pobedi od 93:69.

Time je Jovanovićev sastav postao prvi polufinalista u kupu, što je samo prvi korak na putu ka onome što žele.

Što se tiče nas, kup je jako značajno takmičenje, bez obzira što nema prolaz u neke evropske kupove. Mi ovde shvatamo Kup Radivoja Koraća najozbiljnije, a verujem i svi ostali klubovi koji su u Novom Sadu. Dobro smo igrali protiv Mladosti, mada su nas oni u prvoj polovini treće četvrtine presekli agresivnom odbranom. Uspeli smo da pokažemo reakciju i napravimo razliku dovoljnu za pobedu. Idemo dalje, čekamo subotu i polufinale - hladne glave ističe trener Mege.

- O ambicijama neću nikad otvoreno da govorim, bez obzira koje je takmičenje u pitanju. Želim da mi budemo s dobrom motivacijom i energijom protiv koga god da igramo u polufinalu - zaključio je Vlade Jovanović.

RepublikaFoto: Kss.rs
Mega Soccerbet - Mladost Zemun

Trener sastava iz Zemuna Dragan Jakovljević čestitao je protivniku, za koga je imao samo reči hvale.

- Mi smo novi na ovom takmičenju, došli smo kao prvoplasirani tim KLS, nismo bili na nivou. Probali smo da iznenadimo postavkom kao nekim prethodnim utakmicama, ali sada nam se to obilo o glavu. Loše smo počeli sa osam primljenih koševa i od tada smo samo jurili rezultat. To je samo pokazalo da smo i dalje daleko od nivoa ABA lige i to najviše u igri pod košem. Evo, Matković, Simonović i Petrušev dali su nam zajedno 52 poena. Završili smo utakmicu sa 15 skokova manje, što je velika razlika i verovatno ključni detalj utakmice. Igrali smo protiv druge srpske ekipe u ABA ligi posle Crvene zvezde koja ima velike šanse da zaigra u plej-ofu. Megu vodi odlični trener Jovanović, a ekipa je prepuna talentovanih košarkaša. Nama ostaje da naučimo lekcije, pa da nastavimo sezonu. Čeka nas završetak KLS i još dva “balona“ ABA 2 lige. Moramo da budemo bolji nego danas, da ne ponovimo igru kao protiv Mege jer smo igrali daleko ispod očekivanja, navijači na ovo nisu navikli od nas - istakao je Jakovljević.

 

 

 

Podsećamo, na današnjem programu u Kupu Radivoja Koraća još su dueli Partizana i Borca (19h), kao i Crvene zvezde i Radničkog (21h).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading