ZA RAZLIKU OD ZVEZDE... Sjajna vest za Partizan pred kup!

Autor:

Sport

10.02.2021

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se trener i kapiten crno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
Trener KK Partizan Sašo Filipovski i kapiten Novica Veličković

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski, uoči četvrfinala Kupa Radivoja Koraća protiv Borca, kaže da njegova ekipa mora da ispravi greške iz prethodnog susreta sa istim rivalom.

Crno-beli sutra od 19 sati u Novom Sadu počinju odbranu trofeja protiv čačanske ekipe, koja ih je u prethodna dva ovosezonska duela pobedila.

Za razliku od Crvene zvezde, koja će desetkovana put "SPENS-a", "parni valjak" će biti kompletan i spreman za odbranu kupa osvojenog u niškom "Čairu" prošle godine.

- Očekujem da ispravimo greške koje smo pravili u poslednjoj utakmici protiv Borca, kada smo primili previše poena, imali probleme sa igrom 1 na 1 i "pik end pop" igrom, nismo imali rešenja za njihove pokretljive igrače i veliku širinu u napadu - rekao je Filipovski za klupski sajt.


Filipovski je istakao je da je Borac neugodna ekipa i ako pogađaju, mogu da dobiju svakog.

- Zato moramo da igramo dobru odbranu, sa visokom koncentracijom, u napadu moramo da se spremimo na njihove različite odbrane. Važno je da imamo koncentraciju u napadu i da smo fokusirani na osnove igre. Širina, dodatni pas, hrabar šut i dobra selekcija dodavanja - te stvari će odlučivati utakmicu i njima posvećujemo najveću pažnju - istakao je Filipovski.

Pred četvrtfinalni duel protiv Borca, ujedno i njegov 500. meč u dresu Partizana, kapiten crno-belih Novica Veličković kaže da ekipa Marka Marinovića zaslužuje poštovanje.

- Borac je ekipa koja nas je dva puta nadigrala ove sezone, momci zaslužuju svaki respekt i to moramo imati na pameti od prve sekunde na utakmici. Kup je takvo takmičenje da nemate pravo na popravni - rekao je Veličković.

- Borac ume da igra, u oba naša meča su pokazali da im lopta ide fantastično, da imaju odlične šutere u ekipi, da znaju šta hoće, a na nama je da spremimo odgovor na to i da idemo korak po korak. Ja idem da osvojim Kup. Specifično je takmičenje, igraju se tri utakmice u četiri dana, ako se prođe do finala. Ekipa mora da razmišlja tako da idemo da osvojimo trofej. Partizan ne treba drugačije ni da razmišlja - zaključio je Veličković.

U Novom Sadu boje Partizana će braniti sledećih 14 igrača: Novica Veličković, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Ognjen Jaramaz, Džoš Perkins, Nikola Janković, Nikola Radovanović, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vil Mozli, Mihailo Petrović i Vidan Dronjak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading