TIBODO I ROUZ PONOVO NA OKUPU: Bivši MVP trejdovan, NJUJORK IMA NOVU ZVEZDU!

Autor:

Sport

07.02.2021

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niksi i njihov trener Tom Tibodo posegli su za pojačanjima posle iznenađujuće dobrog starta sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Derik Rouz trejdovan je u Nju Jork Nikse!

Ekipa koja je domaćin u "Medison Skver Gardenu" odavno nema igrački kadar prikladan za tim Nju Jorkovog statusa, ali se to danas promenilo.

Među Nikse je posle dugih i napornih pregovora prešao Derik Rouz!

Rouz, koji je najbolje godine, kada je bio i MVP, proveo je pod palicom Tibodoa u Bulsima i u Minesoti, pa se sada i trener i igrač raduju ponovonoj saradnji.

 

 

Kako prenosi Ejdrijan Vojnarovski, poznati NBA analitičar, Rouz je trejdovan u zamenu za Denisa Smita Džuniora i pik druge runde koji Šarlot dođe Nju Jorku.

 

 

Nagađa se da je trener "pikirao" Rouza zato što ga vidi kao pravog mentora za Imanuela Kviklija, rukija u koga su se Niksi zaljubili, a koji od početka sezone opravdava poverenje zbog koga su ga izabrali kao 25. pika na draftu.

 

 

Niksi bi inače ušli u plejof prvi put od 2013. godine kada bi se sezona završila danas, imajući u vidu da su 7. na Istoku.

 

 

To, naravno, ništa ne znači, osim ako je u pitanju Nju Jork, tim koji je toliko duboko u problemima da bilo kakav znak napretka daje nadu.

Kada bi samo Džulijus Rendl, Ar Džej Beret i ekipa nastavili da igraju na ovom nivou, Rouz bi mogao da bude pravi čovek da ih sprovede u sledeću fazu razvoja, u plejof.

Dok se o Rouzu dosta toga zna, o Denisu Smitu ne baš toliko.

Bio je on 9. pik na draftu 2017, mislili su Maveriksi (pre Dončića) da je on njihova budućnost, ali je sada na granici ispadanja iz lige.

 

 

 

Sjajni kucač i nekadašnji učesnik na "Slem-dank" takmičenju nije adekvatno proširio svoj arsenal od ulaska u ligu, pa je najpre u Dalasu, a sada i u Nju Jorku, polako padao iza kvalitetnijih plejeva u rotaciji.

Poslednja šansa deluje kao da bi mogla da mu bude ova u Detroitu, gde će u najgorem timu u ligi sigurno dobiti dovoljno prostora i lopte u rukama da dokaže da nije "propalitet".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading