CRNO-BELI DOTAKLI DNO JADRANA: Partizan se OPROSTIO od plej-ofa ABA lige!

Autor:

Sport

06.02.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Užasna završnica srpskog predstavnika.

RepublikaFoto: Starsport
Džoš Perkins na meču Partizan-Igokea

Košarkaši Partizana doživeli su četvrti uzastopni poraz na Jadranu, a ovoga puta ih je u 18. kolu savladala Igokea u dvorani "Ranko Žeravica" rezultatom 83:75.

Na ovaj način crno-beli su nastavili sa lošim partijama u regionalnom takmičenju, pa su im šanse da se plasiraju među četiri najbolje ekipe sada svedene na domen teorije.

Igokeu je do bodova predvodio tandem Ilić/Jošilo sa po 16 poena, a Atić je dodao 13, dok je od izabranika trenera Saše Filipovskog najbolji bio Rašon Tomas sa 18 koševa, pet skokova i tri asistencije. Još jednom je dobar bio i Erik Mika sa 15, međutim nedovoljno da se pobedi razigrani sastav iz Aleksandrovca.

Gosti su značajno bolje započeli meč, na krilima odličnog Edina Atića, pa su na isteku prvog kvartala stigli do sedam poena prednosti (16:23). Crno-beli su u nekoliko navrata u drugoj četvrtini stizali do egala, ali Igokea nikako nije dozvoljavala preokret. 

 

 

Na veliki odmor otišla je sa šest koševa viška (36:42), a najefikasniji su bili Ilić i Atić sa po 11 koševa. Beograđane je predvodio Markus Pejdž sa devet, dok je kapiten Novica Veličković dodao osam poena.

 

 

Početak trećeg perioda igre nije obećavao po crno-bele. Četa trenera Bajića je imala i dvocifrenu razliku (40:53), ali se domaćin vratio velikom serijom pred kraj kvartala, nakon što je trener Igokee zaradio i tehničku grešku. Partizan je poveo sa 59:57, ali su gosti ipak sa minimalnom razlikom ušli u odlučujući deo igre (62:63).

 

 

"Parni valjak" je ofanzivno očajno započeo poslednju četvrtinu, a nije uspeo da poentira puna četiri i po minuta pre nego što je Mika pogodio za 64:70. Zagorac je potom bio polovičan sa penala, ali je odgovorio Jošilo važnom trojkom kojom je bosanski predstavnik ponovo poveo sa osam poena razlike (65:73). Usledila su dva vezana pogotka Rašona Tomasa, ali i novi precizan pokušaj Jošila iz veoma teške pozicije (69:75).

Usledila je igra koš za koš, a Igokea je u završna dva minuta ušla sa vođstvom od šest koševa. Crno-beli su pokušali da preokrenu, ali ih nije služio šut za tri poena, dok je Klemons poenima na 48 sekundi pre kraja zapečatio sudbinu domaćeg sastava (75:81).

Partizan je pre ovog meča zabeležio trijumf nad Lokomotivom u Evrokupu, ali je upisao i tri vezana poraza na Jadranu, pa se plej-of čini kao nedostižan za branioca trofeja u Kupu Radovija Koraća.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading