LITVANIJA NA APARATIMA! Evropa GORI, Srbija saznala FENOMENALNU vest!

Autor:

Sport

06.02.2021

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije bilo dileme.

RepublikaFoto: pixabay.com/Srpski telegraf
Foto: Ilustracije

Košarkašice Srbije pobedile su večeras u Istanbulu Litvaniju sa 96:61, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj.

Meč u Turskoj nije imao rezultatski značaj, jer su izabranice selektorke Marine Maljković već obezbedile plasman na EP, ali su trijumfom protiv Litvanije obezbedile prvi šešir pred žreb za Evrobasket.


Srbija je kvalifikacije završile sa četiri pobede, a protiv Litvanki kapitenka Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić sa po 15 poena bile su najefikasnije.

Jovana Nogić i Ivon Anderson ubacile su po 13 koševa, dok su Tina Krajišnik, Ana Dabović i Nevena Jovanović dale doprinos sa po devet poena.

U ekipi Litavnije najbolja je bila Gabrijele Šluske sa 15 poena.

Pored Srbije i domaćina Francuske i Španije, plasman na EP do sada su obezbedile selekcije Slovenije, Švedske, Rusije, Bosne i Hercegovine, Češke, Belgije, Hrvatske, Mađarske i Belorusije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gojčilo

06.02.2021 20:13

Onaj koji je ovo napisao je za aparate