JOKIĆ NE MOŽE SAM: Katastrofa Srba u NBA!

Autor:

Sport

05.02.2021

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

As Denvera prvi kandidat za MVP priznanje. Pokuševski u Dži ligi, Bogdanović i Smailagić povređeni, Bjelice i Marjanovića nema ni na mapi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srpski centar Nikola Jokić

Nova sezona NBA lige može se smatrati za jednu od najgorih u istoriji za srpsku košarku jer od šestorice predstavnika naše zemlje samo jedan pokazuje kvalitet, a drugi propadaju.

Jedini vredan pomena je centar Denvera Nikola Jokić (25), koji je odigrao 20 utakmica i za 29,3 minuta na parketu ima brojku od 26,8 poena i s pravom je, prema mnogim ocenama, prvi kandidat za MVP priznanje. S druge strane, Nemanja Bjelica (32) i Boban Marjanović (32) samo popunjavaju broj igrača u svojim timovima, Aleksej Pokuševski (19) poslat je na kaljenje u razvojnu ligu, dok su Bogdan Bogdanović (28) i Alen Smailagić (20) povređeni.

RUPA BEZ DNA

Nemanja Bjelica i Boban Marjanović su po godini rođenja najiskusniji, ali njihova minutaža u NBA ove sezone je očajna i niko ne pamti kada su odigrali poslednju, odličnu utakmicu.

Jokić: Ne znam da li Lebron može da skoči kao ja!

Nikola Jokić iskoristio je pitanje o njegovim sličnostima sa Lebronom Džejmsom da bi se našalio na svoj račun.

- Brzina je tu, atletski je mudar. Ne znam da li može da skoči tako visoko kao ja, ali nekako smo slični. Doduše, malo je stariji i ne znam da li može da me prati što se tiče brzine. Ha, ha, ha, šalim se, naravno - rekao je centar Denvera.

Kada govorimo o popularnom Profesoru, čini se da je njegovo vreme predavanja prošlo, a dovoljno govori podatak da nije bio na parketu u dresu Sakramenta još od 10. januara. Do sada je odigrao samo 10 utakmica i ima prosek od 6,6 poena za 15,1 minut na terenu, i to su mu najgore brojke još od sezone 2017/18, kada je kao član Minesote imao 4,6 poena u proseku.

Realno gledano, Bobiju bi bilo možda bolje da se odmah prebaci u Holivud jer je tamo zabeležio više minuta nego što ih ima u opremi Dalasa ove sezone. Upisao je 14 mečeva uz 7,3 minuta i 4,4 poena, ali više predstavlja atrakciju zbog svoje visine, nego što pokazuje kvalitet.

STAKLENA KOLENA

Aleksej Pokuševski je debitant i najmlađi igrač ove sezone u NBA, ali je odigrao 17 utakmica uz isto toliko minuta i 3,3 poena. Posle svega, odlučeno je da bude poslat na kaljenje u redove Oklahoma Siti Blua, filijale Tandera.

Alen Smailagić ove sezone nije zakoračio na parket zbog povrede kolena, a isti problem od 10. januara ima i Bogdan Bogdanović. Bek-šuter Atlante doživeo je frakturu desnog kolena, uz upalu mekog tkiva i oštećenje kosti.

Bivši as Partizana i Fenerbahčea u prve četiri utakmice ubacio je 61 poen, a onda u naredne četiri svega 23. Doveden je u redove "jastrebova" da bude lider, ali je za 23,7 minuta na parketu došao do skromnih 9,9 poena u proseku.

Ako se po jutru dan poznaje, osim Džokera, nećemo gledati do kraja sezone ozbiljnu srpsku košarku u NBA, što je tužno zbog nekih prošlih velikih naših igrača koji su igrali u Americi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Babun

05.02.2021 00:07

Ne pregledno za čitanje, mogli ste malo neke slike da ubacite. Sramota koliko se ne trudite, a zovete sebe novinarima...