FRKA U DALASU: Dončiću muka od gubljenja, NA POMOLU VELIKI TREJD!

Autor:

Sport

31.01.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić bio je krajnje jasan sa svojim zahtevima nakon četvrtog vezanog poraza Maveriksa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić zahteva promene posle niza od četiri poraza Maveriksa

Njegov klub poražen je od Džeza 120:101, posle čega je Slovenac zahtevao promene. 

- Nikada se nisam osećao ovako u životu. Moramo da uradimo nešto, pošto stvari uopšte ne izgledaju dobro. Moramo da počnemo bolje da komuniciramo, znam da možemo da igramo bolje od ovoga, samo je stvar truda - istakla je zvezda ekipe iz Teksasa.

Nastavio je o manjku truda koj trenutno pokazuju.

- Deluje kao da nas ne zanima ništa, ni da li ćemo pobediti ili izgubiti, ništa. Baš nam treba više energije, više bacanja za loptama, bolja igra pod košem, sve. Znam da ćemo napraviti adekvatne promene, i to je jedino što je bitno - nastavlja on. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić i Boban Marjanović

Iako je protiv Jute imao odličnih 25 poena i sedam asistencija, njegov tim nije mogao da ga isprati, pa sada Maveriksi imaju skor 8-11.

Trener Rik Karlajl nije sklon drastičnim promenama, ali vlasnik Dalasa, Mark Kjuban, poznat je kao čovek koji se ne plaši da "povuče okidač" kada mu se prava prilika pojavi, tako da bi njegov klub uskoro mogao da zaroni na trejd tržište. 

Imajući u vidu da su 18. u ligi po ofanzivnoj, a 20. po defanzivnoj efikasnosti, možda im je i potrebna sveža krv.

Zna se ko je nedodirljiv u ekipi Dalasa (samo Dončić i Porzingis), tako da avenija do potencijalne treće zvezde ima.

Bredli Bil bio bi idealno rešenje i gotovo sigurno bi pomogao Donči da dođe barem do finala plejofa, ali Vašington i dalje tvrdi da on nije na tržištu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bredli Bil bio bi idealno rešenje, ali navodno Vašington ne želi da ga trejduje

Imajući u vidu da imaju samo Vilija-Kolija Stajna na centru, uz povremene epizode Porzingisa, čak se pominjao i Andre Dramond, čija cena uprkos sjajnim brojkama nije prevelika (18,9 skokova po utakmici), ali ništa još uvek nije konkretizovano.

 

 

Dok se situacija ne kristalizuje, Maveriksi će morati da se suoče sa dve utakmice za redom protiv Finiks Sansa, posle čega će možda imati jasniju sliku o svojoj budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading