Tomašević: Višestruka važnost kvalifikacija za SP

Autor:

Sport

13.11.2017

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević izjavio je u intervjuu za sajt FIBA da su kvalifikacije za SP u košarci od velike važnosti za naš nacionalni tim, uprkos tome što ćemo na njima igrati sa rezervnim timom.

RepublikaFoto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ
Tomašević (levo) u intervjuu za FIBA objasnio interese srpske košarke

- Važne su iz nekoliko razloga. Pre svega, to nas vodi na Olimpijske igre, a zatim i zbog toga što će reprezentacija Srbije ponovo igrati na domaćem terenu. To je važno za srpsku košarku. Iako sve treba da se sagleda sa vedrije strane, trenutno postoji veliki problem. Evroliga ne želi da promeni termine svojih utakmica. Kao bivši košarkaš verujem da će se naći kompromis i da će svi igrači predstavljati svoje zemlje - rekao je Tomašević.

Generalni sekretas KSS je dodao i da je bio u kontaktu sa nekim reprezentativcima Srbije.

- Razgovarao sam sa nekoliko igrača i rekao da ih nikada nećemo staviti u poziciju da moraju da biraju između kluba i reprezentacije. Moramo da ih zaštitimo, u ovom trenutku niko ne razmišlja o njima. Savez je u stalnom kontaktu sa Crvenom zvezdom koja igra Evroligu, razgovaramo svakog dana, ali stvari nisu tako jednostavne. Mislim da neki drugi klubovi moraju da naprave prvi korak, klubovi koji mogu da promene stvari. Tek tada će i Zvezda moći da reaguje na pravi način - objasnio je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading