NBA legende se prepirale zbog Jokića, ŠAKIL GA HVALIO, A BARKLI OMALOVAŽAVAO!

Autor:

Sport

13.11.2017

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada vodeći igrači čitave NBA lige, a sada stručni košarkaški komentatori u SAD Šakil O'Nil i Čarls Barkli imaju dijametralno suprotna viđenja o igrama našeg Nikole Jokića. U analizi poslednjih utakmica u NBA njih dvojica su se čak malo i sporečkali raspravljujući se o učinku srpskog centra.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nije ni čudo što Barklija zovu i "Brbljivac"

Prvi se oglasio nekada sjajni centar LA Lejkersa Šakil O'Nil koji je imao mnoštvo lepih reči na račun Jokića, ali čitave ekipe Denvera.

- Iznenađen sam što ovaj tim ima samo šest pobeda, uz pet poraza. Svaka čast treneru Majku Malonu, uspeo je da stvori tim u kome momci igraju sa mnogo energije. Imaju sjajan protok lopte, nesebični su, stvarno su zabavni za gledanje. Evo, ovaj (Jokićev) potez, to vam je kao nekada Vlade Divac - rekao je Šekil O'Nil, analizirajući igru Nagetsa na poluvremenu utakmice sa Oklahomom.

Tada se u konverzaciju iznenada uključio Čarls Barkli koji nije delio takvo viđenje stvari. "Ne, to je bilo kao Sabonis", rekao je nekadašnji centar Finiksa, što je izazvalo smeh u TV studiju.

On smatra da su poređenja sa nekadašnjim sjajnim centarskim tandemom Sakramenta Divac - Veber preterana, i da tu uopšte nema prostora za bilo kakvu diskusiju.

- To su neuporedive stvari. Redži (Mileru) nemoj da preteruješ, prijatelju, kada porediš ovako nešto. Ne možeš da stavljaš u istu ravan Milsapa i Vebera - rekao je čuveni "brbljivac" o nekadašnjem košgeteru Mileru, koji je minulih dana ishvalio Denver i pomenuo tandem Jokić - Milsap u istom kontekstu kao dvojac Kingsa sa kraja 20. veka.

Barkli je na kraju čak isplaio i pomalo potcenjivačku opasku smatrajući da Jokić nije u boljoj formi ni od Sabonisa sa svoje 52 godine, koliko trenutno ima legendarni litvanski košarkaš.

Jokić već duže vreme igra sjajno i nosi ekipu Denvera do pobeda u ligi, a svi veruju da će visoki Somborac tek da eksplodira i zapuši usta Barkliju i njemu sličnima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading