Nastavlja se život posle Hardena: ROKETSI PONOVO TREJDOVALI, ultra-talentovani "loš momak" stiže u Hjuston!

Autor:

Sport

22.01.2021

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rakete nemaju nameru da ih odlazak Džejmsa Hardena omete pri uzletanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaši Hjustona dobili su veliko pojačanje!

Hjuston možda nema visoke ambicije posle odlaska prve zvezde tima, ali je duh Derila Morija još uvek i te kako živ u "Spejs sitiju", pa su nastavili njegov trend trejdovanja,trejdovanja i samo trejdovanja.

Mori je sada izvršni direktor Filadelfija Seventisiksersa, ali mnogi bez sumnje pamte kontroverznog transfer maga, koji je, među ostalim, u Roketse i doveo Hardena, kao i Vestbruka, Krisa Pola, i mnoge druge.

Njega je nasledio Rafael Stoun, koji je nastavio tamo gde je njegov mentor stao. 

Najpre je Stoun trejdovao Harena za čitavo bogastvo (pa još malo), da bi svega par dana kasnije doveo i prvog post-Harden igrača.

Trampili su se Roketsi sa Klivlendom za Kevina Portera Džuniora, momka volotilne predispozicije ali ogromnih košarkaških darova.

Porter igra trojku, ali može da pokriva sve pozicije osim centra, imajući u vidu da je veoma snažan i eksplozivan. 

Bio je 30. pik na draftu prošle godine, upravo zbog pitanja oko njegovog mentalnog stanja, a iz Kevsa je faktički proteran upravo zbog izliva besa.

Kako navodi Džef Zilgit iz "USA Today", Porter od početka sezone nije bio sa klubom zbog mentalnih tegoba, ali su oni naporno radili na tome da ga vrate na teren.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Porter zbog mentalnih problema nije igrao od starta sezone, pa će mu debi biti u novom dresu

Kada su konačno uznapredovali na tom frontu, on je napravio incident preko koga nije moglo da se pređe.

Naime, on se konačno vratio u svlačionicu kako bi počeo da trenira, ali ga je tamo dočekao nemio prizor. Njegov ormarić zauzeo je Torijan Prins, akvizicija Roketsa koja je stigla u trejdu za Hardena.

Kada je to saznao, Porter je krenuo da vileni i da vređa ljude oko sebe, pa je čak i generalnog menadžera kluba Kobija Altmana gađao hranom dok se izdirao na njega.

Niko takav potez ne bi preživeo, pa nije ni Porter.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Porter je trejdovan kod Kazinsa u Roketse zbog incidenta kada je GM-a gađao hranom iz besa

Altman se ekspresno nakačio na telefon, pa je posle svega nekoliko dana ugovorio "dil" sa Stounom.

Tako će Kevin posle nepunih 50 utakmica u dresu Kevsa da se uputi ka Hjustonu, gde se nadaju da će uspeti da ga iskontrolišu kako bi iskoristili, pa i gradili, na njegovih 10,1 poena i 3,2 skoka po utakmici.

Ovo inače nije prvi incident u koji je Porter uključen, pošto je u Novembru uhapšen kada je prevrnuo automobil u pijanom stanju dok je na svojoj personi imao marihuanu i repetirani pištolj.

U Oktobru je još više zabrinuo objavom na Instagramu gde je napisao "Da li ikada poželite da prisustvujete kraju sveta?", što je čelnike kluba veoma zabrinulo.

 

Tada nisu uspeli da prodru do njega, pa se sada nadaju da će neko drugi uspeti, barem za njegovo dobro.

- Svi želimo da vidimo kako Kevin uspeva, još uvek to želim i posle svega, tako da šta god da ga čeka u budućnosti, želim mu samo najbolje. Naša odgovornost kao treneri je da probamo iz svake situacije da izvučemo najbolje, a kada je Porter u pitanju, nadam se da smo da li sve od sebe da to uradimo - istakao je trener Klivlenda Džej Bi Bikerstaf.

Hjuston će zautvrat od Kevsa inače dobiti pik druge runde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading