PARTIZAN MONSTRUOZAN: Crno-beli SAMLELI PRVU PREPREKU na putu ka trofeju Evrokupa!

Autor:

Sport

13.01.2021

21:05 >> 21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Start crno-belih u nastavku Evrokupa jednostavno nije mogao da bude bolji. Ekipa je izgledala uigrano, Džoš Perkins deluje kao da će biti senzacionalno pojačanje, pa je četa Saša Filipovskog Trento savladala rezultatom 71:43.

RepublikaFoto: Starsport
Džoš Perkins deluje kao pun pogodak posle debija u crno-belom dresu!

Amerikanac je bio glavna priča, naravno, ipak je pokazao dubok arsenal oružija na putu ka 11 poena, šest asistencija i četiri skoka, ali je Partizan kao tim odigrao besprekorno, pa ni u jednom trenutku nije delovalo kao da će Trento da veže seriju, što je bila odlika nekih mečeva u dosadašnjem toku sezone.

Prvo poluvreme bilo je skoro isključivo dominacija crno-belih.

Najpre je Miler-Mekintajer vezao 6 munjevitih poena, pa je odbrana postala bedem (vođena blokadama Vila Mozlija), pa Italijani jednostavno nisu znali šta će.

Nastavilo se tako i  u drugom poluvremenu, pa su se Perkins, Pejdž, Miler-Mekintajer, Zagorac i Dangubić smenjivali u impresivnim prodorima ka košu, dok je Mozli blokirao sve u defanzivi.

Sašo Filipovski posle ovakve partije neće imati šta da zameri svom timu, pa će „Grobari“ puni poverenja u miljenike dočekati sledeći izazov.

Ne zna se ko je vredniji bio pomena u sastavu crno-belih, pa ćemo istaći učinak Milera-Mekintajera, koji je imao devet poena, osam skokova i četiri asistencije, Mozlija koji je ubacio dvanest poena, sedam skokova i četiri blokade, i Džoša Perkinsa, koji je završio meč sa 11 poena, pet asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte.

U redovima Trenta najbolji je bio Vilijams sa 15 poena i osam skokova.

Drugo kolo Partizan igra protiv francuskog „Metropolitansa“.

Ako ovako nastave, crno-beli mogli bi da se nađu na čelu grupe B, i korak bliže tituli u Evrokupu.

 

Četvrta četvrtina, Partizan - Trento 71:43

 

9. minut - Tomas održava Partizanovih +20. Luk Mej pravi nesportski faul. Janković poentira posle akcije iz auta. Janković vezuje četiri poena. 

RepublikaFoto: Starsport
Partizan - Trento

6. minut - Igrači Trenta izgledaju kao da im se što pre napušta parket, pa u ovom trenutku nemamo previše toga zanimljivog da vam prenesemo. Mozli nastavlja da skače i poentira.

5. minut - Crno-beli ne popuštaju, pa Pejdž i Mozli otimaju loptu u tandemu. 

3. minut - Faul za Partizan. Janković promašuje jedno od dva bacanja. 

1. minut - Crno-beli neozbiljno su ušli u završnicu, pa pokušavaju gotovo cirkuske šuteve. Ni jedni ni drugi ne pogađaju na startu četvrte deonice.

 

Treća četvrtina, Partizan - Trento 54:30

 

9. minut - Perkins ne staje, već pogađa Mozlija, koga Trenteovi igrači fauliraju. Mozli stiže do četvrte blokade, ali onda nova zvezda crno-belih pravi faul u napadu. Erik Mika pogađa dva bacanja. 

7. minut - Još jedan alej-up, samo što sada Perkins pogađa Mozlija! Crno-beli deluju svemoćno, pa bi jedna dobra serija verovatno ubila duh u protivniku. 

6. minut - Navijači u Beogradu glasni su kao da je puna hala, što crno-bele motiviše da im prirede alej-up na relaciji Dangubić-Mozli!

RepublikaFoto: Starsport
Vil Mozli više je vremena proveo na košu nego van njega!

4. minut - Partizan je dozvolio već 10 ofanzivnih skokova, još je Mozli promašio zakucavanje posle skoka u napadu. Braun promašuje uz zvuk sirene, ali Tomas i Mozli love skok koji Mozli pretvara u poene.

3. minut - Mozli pravi faul u napadu. Dangubić već u sledećem napadu pogađa sa distance.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme. Tomas ne pogađa sa niskog posta, ali Mej uzvraća istom merom. Dug napad crno-belih Miler-Mekintajer rešava step-bekom. 

 

Druga četvrtina, Partizan - Trento 35:20

 

9. minut - Perkins traži izolaciju, dobija je, pa prži mrežicu. Kakav igrač!

RepublikaFoto: Starsport
Perkins izgleda nezaustavljivo!

8. minut - Džoš Perkins u stilu Kajrija Irvinga pogađa polaganje sa jedne noge! Crno-beli su izgleda pronašli dijamant!

7. minut - Perkins je ponovo u igri. Blok-parti Vila Mozlija se nastavlja, pa upisuje već treću na meču. 

6. minut - Mozli opet sjajno blokira, pa onda i Tomas igra sjajnu odbranu. Tomas potom skače i pod drugim košem, ali ne pogađa. Brza igra dovela je do aljkavosti, pa ni jedni ni drugi ništa ne mogu da pogode.

4. minut - Serija promašaja nastavlja se sa obe strane. Miler-Mekintajer prekida seriju pogađanjem jednog od dva bacanja. Tomas se vratio u igru posle dva brza faula rano u prvoj. Geri Braun ponovo maši, a crno-beli uzvraćaju izgubljenom loptom. 

3. minut - Period limba od nekoliko minuta možda je išao u prednost Trentu, ali je Filipovski prekinuo to tajm-autom.

2. minut - Perkins se na asistencije nadovezao i trojkom iz driblinga. Sjajna minijatura Amerikanca, minijatura koja je crno-bele udaljila skoro na dvocifrenu razliku. Nikola Janković pobrniuo se da odu na +11.

RepublikaFoto: KK Partizan
Nikola Janković igra svoju ulogu u sjajnom startu crno-belih

Prva četvrtina, Partizan - Trento 24:16

 

9. minut - I druga asistencija Perkinsa bila je impresivna. Dangubić je na terenu. Trento koristi nepažnju odbrane Partizana i poentira, ali onda jedino pojačanje crno-belih ponovo pogađa Zagorca za njegove nove poene.

8. minut - Trento često nerezonski šutira i nastupa neorganizovano, pa deluje kao da Beograđani ovaj meč mogu da reše do poluvremena. Paskolo ipak pogađa sa distance za goste. 

7. minut - Perkins promašuje polaganje, ali hvata skok. Opet prodire, a ovaj put dobija bacanja. Agresivnost pojačanja čete Saša Filipovskog obećava. Perkins je promašio drugi penal, ali je Mika opet skočio u napadu i doneo još dva poena.

6. minut - Džoš Perkins debituje za crno-bele. Prvi potez Perkinsa spektakularan je pas za zakucavanje Mozlija!

5. minut - Partizan za sada ima savršeno šutersko veče, pa Pejdž ubacuje još jednu trojku. Luk Mej uzvraća sa distance. Miler-Mekintajer promašio je prvi šut, pa je Vilijams poentirao sa druge strane.

3. minut - Zapucalo se i sa daljine, pa je Markus Pejdž odgovorio Geriju Braunu sa distance. Nadovezao se i Nemanja Dangubić, ali Miler-Mekintajer za sada igra nerealan meč!

2. minut - Miler-Mekintajer brzim trkom postiže prve poene. Rašon Tomas nadovezuje se sjajnom asistencijom za kolegu Amerikanca. Miler-Mekintajer ima rakete na patikama, pa već tri puta pretrčava odbranu Italijana i daje Partizanu prednost od 6:0.

1. minut - Posle minuta ćutanja za legendarnog Boru Cenića, počeo je meč. Vil Mozli startuje sjajno efektnom blokadom. Tomas potom pravi faul u napadu. Trento promašuje trojku, ali crno-belima ističe vreme za napad. I jedni i drugi nastavljaju sa promašajima.

 

Ako su ikada dva tima bila u manje-više totalnom egalu, onda su to Partizan i Trento u ovom trenutku.

Oba tima imaju skor 6-4, oba tima zavise od timske igre, ali "parni valjak" kod kuće ima sjajnih 4-1, pa će Italijani morati da pokažu sa čime raspolažu kako bi svoj skor u gostima poboljšali sa 3-2.

Treću put, a drugu sezonu za redom, sastaju se ovi timovi, pa iznenađenja neće previše biti, ali Partizan igra sve bolje u Evropi pa nade i te kako ima.

Dodatno samopouzdanje ekipi Filipovskog daje činjenica da su protiv Trenta 3-1, dok su crno-beli u Top 16 bili trijumfalni oba puta prošle sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Filipovski i njegovi puleni željni su dobrog starta u nastavku takmičenja

Iako u redovima Partizana često izranja neočekivani heroj iz meča u meč, nosioci igre trebali bi da budu Miler-Mekintajer, koji do sada beleži 13,4 poena i 4,8 asistencija u Evrokupu, odnosno čovek za koga generalni menadžeri u ovom takmičenju veruju da je najbolji defanzivac, Rašon Tomas, koji postiže 13,1 poen i 5,7 skokova po meču.

Najveća pretnja u taboru protivnika biće Geri Braun sa svojih 14,6 poena i 6,2 asistencije po meču.

Partizanov pohod ka trofeju u Evrokupu nastavlja se u 20.30.

 

 

 

Tok ove utakmice možete da pratite uživo uz naš blog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading