Na pomolu PRVI TREJD OD STARTA SEZONE: Majami Hit JURI TITULU!

Autor:

Sport

04.01.2021

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svideo se Majamiju prošlogodišnji odlazak u finale plejofa, ali rezultat nije, pa sada Hit naporno radi na angažovanju igrača koji bi mogli da im donesu titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dragić, Batler i ekipa uskoro bi mogli da dobiju Ol-star pojačanje!

Promenljivo su startovali izabranici Erika Spolstre, imaju svega 2-3 na prvih pet mečeva, pa sada i te kako žele da se pojačaju u nadi da će ostati u trci na sve boljem Istoku.

Kuburi Hit sa povredama, ali to nije izgovor, imajući u vidu da su do finala stigli uprkos povredama skoro svim starterima u doigravanju.

Sada su toliko tanki da Andre Igudala u svojoj 37. godini startuje na četvorci (gde nikada u karijeri nije igrao značajnije minute), pa odgovor mora stići što pre.

Kao i uvek, košarkaški genije Pet Rajli pokušava da ubije barem dve ptice jednim kamenom, pa osim pojačanja želi da dovede i osobu koja bi se uklopila u ulogu druge zvezde tima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Košarkaški genije Pet Rajli nikada ne prestaje da kuje planove za osvajanje titulte...

Džejms Harden više nije realnost, Roketsi su tražili praktično pola Majamijevog tima za njega, pa se sada Hit okrenuo drugim, ali približno kvalitetnim pojačajnima.

Kako prenosi Ajra Vinderman, Majami je sastavio spisak momaka koje juri, a na njemu se nalaze Pi Džej Taker, Lamarkus Aldridž i Blejk Grifin.

Deluje kao da je pitanje minuta kada će Taker napustiti Hjuston posle propalog eksperimenta sa njim na centru (Taker je visok samo 196 centimetara, pa nas živo zanima šta je D'Antoni hteo da postigne ovim potezom, pošto igru nimalo nije ubrzao). On je kao skrojen za Hitov stil igre, cena mu nije prevelika, pa bi bio idealno rešenje za Spolstru, osim činjenice da je i on u poznim igračkim godinama (35).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pi Džej Taker jedan je od najboljih defanzivaca u NBA

Aldridž takođe ima 35 godina, ali sve što za Takera važi, za Lamarkusa važi suprotno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lamarkus Aldridž takođe bi mogao da bude veliko pojačanje za Hit

Koliki je Pi Džej mag u odbrani, toliki je Aldridž u napadu, pa bi Batleru, Adebaju, Dragiću i kolegama znatno olakšao posao sa te strane lopte. Imajući u vidu da je Majamijev napad treći najgori u ligi, dobro bi im došao. 

On ima ugovor kao Ol-star, ali on ističe, pa neće uticati na Majamijeve planove da sledećeg leta imaju prostor za dovođenje maks-igrača. Cena ni njemu nikada nije bila niža, pa bi čak mogao da bude trejdovan za ističućeg Igudalu i naknadu na draftu.

 

Poslednji na listi bez sumnje najviše ima da ponudi, ali sa velikim znakom pitanja iznad sebe.

Kada je zdrav, Blejk Grifin spada među elitne "četvortke" na čitavoj planeti. Ne samo da zakucavao kao čudovište, već je vremenom razvio i pik-en-rol igru, i šut sa distance, pa i plejmejking, što znači da bi se u Hitu uklopio kao skrojen.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Blejk Grifin najzvučnije je ime na spisku Majamija

Sama pomisao na tandem Adebajo-Grifin stvara noćne more kod protivničkih centara, pa se nadamo da će Majami uspeti u svojoj nameri, što će nama doneti još mnogo nezaboravne košarke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading