MUKE OSTOJE MIJAILOVIĆA: Predsednik Partizana doneo DVE NAJTEŽE ODLUKE od kad je u klubu!

Autor: Mozzartsport

Sport

03.01.2021

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće po dobrom crno-beli pamtiti 2020. godinu... Od sezone koja je mirisala na dane stare slave, Partizan je doživeo vrtoglavi pad. Posle poništavanja sezone zbog koronavirusa i odlaska Andree Trinkijerija, ništa više nije isto.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović je u prošloj godini morao da donese neke od najvažnijih odluka u svom mandatu, o čemu je govorio u intervjuu za "Mozzartsport".

Najteže je bilo preseći da li nastaviti takmičenje u Evrokupu ili prihvatiti primamljivu ponjudu FIBA Lige šampiona koja je nudila 2.400.000 za četiri godine kao, na ništa manjoj muci je bio kada nije prodat Vil Mozli. Makabi je nudio oko 350.000, Partizan nije potrčao za novcem ni u jednom od ta dva slučaja.

- Nama je stigla ponuda za Mozlija od preko 300.000, u situaciji gde nemamo novca od karata, ali gledao sam interes sportskog sektora. Trener mi je rekao da je Mozli jedan od ključnih igrača da napravi rezultat. Meni kao predsedniku bi bilo lakše da ga prodamo, uzmemo novac i idemo dalje. Ali, gledali smo interes kluba i nije mi krivo kada posle takvih stvari čujem na ulici da neko komentariše da ja želim loše Partizanu, da ja donosim loše odluke koje su na štetu Partizana. Ta eventualna odluka da se proda bi bila štetnija igrački, ali dobra finansijski. Zato se danas za tih 300 plus hiljada evra mučimo kako da ih nađemo.

RepublikaFoto: Starsport

O odbijenoj punudi FIBA...

- Šta bi nama kao Upravi i meni kao predsedniku rekli navijači Partizana da neko iz regiona dobije vajld kard u Evroligi, a mi odemo da igramo Ligu šampiona? Šta bi rekli? Lakše bi nam bilo da obezbedimo budžet da odemo u Fiba, usput, hvala Fibi na ponudi. Ne kažem da ćemo je uvek odbijati, ali smo gledali sportski interes Partizana. Zato nismo prodali Mozlija. Ja nisam hteo da se odreknemo tog mesta iako smo mogli da uzmemo taj novac od FIBE, prodamo Mozlija i tražimo drugog igrača na toj poziciji. Nek se stručni štab snađe, tako radi većina predsednika. Sa te dve odluke smo ostali bez veoma velikog priliva novca u kasi- konstatuje Mijailović za "Mozzartsport".

 

U slučaju da je Partizan otišao u Fibu i da je ostao bez Mozlija, kasa bi bila puna, a radi se o cifri od 2.400.000 evra za četiri sezone. I sigurno bi tako crno-belima bilo lakše da izmiruju svakodnevne obaveze.

- Za sav ovaj novac koji smo doneli u klub i njime vratili dugove koji su nastali pre nas, sada sa neke tačke gledišta možemo da zadužimo Partizan. Ne bih u tom slučaju ništa bio kriv, jer bi dug koji sam nasledio kada sam stupio na mesto predsednika ostao isti, a navijači bi se radovali rezultatima. A šta Partizan sutra da radi, gde će ovi ljudi koji pre tri godine nisu primali pare? Da se radujemo pred puno praznim Pionirom pred 700-800 navijača i pet golubova? Sećam se te scene tima koji nas je ukupno koštao 400-500 hiljada evra, gde pojedini igrači bez perspektive nose dres Partizana. Nismo imali nikoga, nismo imali sistem.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading