KAKVA ŠTETA: Megi presudio njen bivši igrač, Cedevita odnela veliku pobedu iz Beograda!

Autor:

Sport

02.01.2021

19:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Mege izgubili su u Beogradu u derbi meču ABA lige od Cedevita Olimpije rezultatom 93:88.

RepublikaFoto: KK Mega
Kendrik Peri je predvodio Cedevita Olimpiju do velike pobede

Ovo je bio četvrti neuspeh tima Vlade Jovanovića i propuštena je velika prilika da se savlada direktan konkurent u borbi za mesto među četiri najbolja tima u ligi.

U hali "Ranko Žeravica" viđena je sjajna utakmica sa velikim brojem poena. Gosti iz Ljubljane su daleko bolje otvorili utakmicu, pa su lako i brzo poveli sa 22:12. Ipak, Mega odgovara i do kraja četvrtine pravi potpuni preokret i ovaj deo igre dobija sa 29:28.

U drugom periodu gledali smo isto što i u prvom. Cedevita Olimpija je ponovo stekla osetniju prednost, ovog puta od devet poena razlike, ali je Mega i ovog puta uspela da preokrene do kraja četvrtine, pa je posle prvih 20 minuta srpski tim vodio sa 49:48.

Treća četvrtina donela je veoma neizvesnu borbu. Egal je bio tokom celog trećeg perioda, a Ljubljančani su pred poslednjiuh 10 minuta vodili sa 72:70. Mega je najlošije odigrala u četvrtoj četvrtini, Olimpija je stekla maksimalnih + i prelomila utakmicu. Naš tim je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Najefikasniji na meču bio je Kendrik Peri koji je protiv Mege, svog bivšeg kluba, ubacio 21 poen. Braun i Blažić su dodali po 16, dok je Džoun ubacio 15 poena za Cedevita Olimpiju.

U ekipi Mege najbolji je bio Simonović sa 21 poenom, Petrušev je ponovo bio sjajan sa 19 koševa, dok je 13 poena dodao Smit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading