"TOLIKO O TOME DA ČOVIĆ ODREĐUJE TIM": Prvi čovek Zvezde OTKRIO koga Obradović NIJE HTEO, a jedno ime je PRIORITET na Malom Kalemegdanu!

Autor: Mozzartsport

Sport

02.01.2021

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović otvorio je sve karte i otkrio koga crveno-beli pokušavaju da dovedu, kao i kako su propali pregovori sa košarkašima koji su bili velika želja kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

S povratkom Dejana Radonjića očekuju se nove promene, a mnoge zanima i koliki je budžet za ovu sezonu, što je Čović otkrio u intervjuu za "Mozzartsport".

- Negde oko 6.500.000 evra. Tu ulaze svi igrači koji su prošli već kroz tim. Neki su otišli, pa smo svedeni na šesnaest imena. Da podsetim, jer neke stvari ovde moraju da se ponavljaju do besvesti... Ne da bi ste se nekome pravdali, nego da bi ljudi zapamtili i naučili, a zlonamerni prestali da spekulišu. Budžet za plate igrača i trenera ne sme da pređe 60 odsto od celokupnog budžeta za sezonu. To je jedno od pravila Evrolige koja su jasna i sve mora da bude u papirima. Nema tajnih fondova, torbi sa novcem… Pravo da vam kažem, ovo je specifična sezona i jako je teško odrediti pravu meru što se tiče broja igrača. Jer, šta vam znači ako imate osamnaest igrača i razbole vam se osmorica njih, šta ćete onda? Nema prethodnog iskustva o ovom gde se trenutno nalazimo. Da se razumemo, nikoga ne pravdam, niti sam ljubitelj toga da u timu bude više od petnaest igrača. Zvezda je istrošila mogućnosti i svela izbor na samo još dva imena koja bismo mogli da dovodimo.

RepublikaFoto: Starsport

Nije kraj promenama u sastavu...

- Ako bude dolazaka, neminovno je da će biti i odlazaka. Otišli su Ročesti i Teri, došao je Radonjić i videćemo kako će ići stvari dalje. Tu se opet vraćamo na priče o državnim bankomatima. Korona će sigurno jednog dana proći, a ludilo među ljudima neće. Pogotovo u Srbiji, gde je posebna bolest mržnja prema sposobnim ljudima, koji znaju nešto da naprave. To je prisutno u svim oblastima, a mi hoćemo da napredujemo dalje. Ne možemo da napredujemo s takvim ljudima.

On je otkrio da crveno-beli imaju jednu veliku želju, a to je Filip Petrušev.

 

Ovo godine je koronavirus uticao na to da ugovori budu znaatno niži nego prethodne sezone kada je najviši ugovor u timu 500.000 dolara. Čović je otkrio koja cifra je u pitanju ove godine.

- Ove godine je 450.000 dolara.

Prvi čovek crveno belih je otkrio koga nisu uspeli Zvezda je ove godine u ponudi imala Luku Mitrovića, Nemanju Dangubića, Nemanju Nedovića, Dragana Apića, Jaku Blažiča...

- Toliko o onoj priči da Nebojša Čović određuje tim ili da upada u svlačionicu. Lično to ne radim, ali šta i da radim. Visoko sam kompetentan i stručan da i to mogu da uradim. To će opet da izazove komentare, ali zato i kažem. Tu sam da pomognem svakom treneru ako od mene zatraži mišljenje ili pomoć, da mu obezbedim uslove, angažujem igrača za koga smatra da će doprineti kvalitetu Crvene zvezde- rekao je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading