Polovičan učinak Srba u Evroligi: Grigonis savladao Lučićev Bajern u Kecmanovom stilu, Gudurić ponovo debitovao za Fener!

Autor:

Sport

24.12.2020

09:43 >> 10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak je odigrano 16. kolo Evrolige, gde su Žalgiris, Fenerbahče, Baskonija i Valensija bili trijumfalni.

RepublikaFoto: twitter.com/FBBasketbol
Marko Gudurić vratio se u redove Fenerbahčea!

Srpski košarkaši, izuzev Vlade Lučića i Micova, imali su šta da slave, pošto su Fener i Valensija bili senzacionalni u pobedama.

Počnimo od lošeg. 

Žalgiris i Trinkijerijev Bajern ukrstili su mačeve na utakmici punoj uzbuđenja, koja se na kraju završila pogotkom Grigonisa sa svega 0,6 sekundi na satu!

Američka horda koju je italijanski stručnjak doveo u Nemačku davala je sve od sebe kako bi se izborila sa Litvancima, ali su oni bili zadrti da nastave niz dobrih rezultata od kada su prekinuli seriju od šest uzastopnih poraza, pa su se pobedom popeli na 9-7 u Evroligi.

Najbolji u redovima Žalgirisa bio je heroj Grigonis, koji je do kraja ubacio 22 poena, dok je Arturas Milaknis dodao 11 poena.

RepublikaFoto: Starsport
Grigonis je po ko zna koji put bio heroj Žalgirisa

Za Bajern najefikasniji je bio Džejlen Renolds sa 17 poena i sedam skokova, dok je Nik Viler-Beb ubacio 16.

Bajern je sada u gubitničkom nizu od tri utakmice u gostima, dok je u Evroligi na skoru od 10-6.

Vlada Lučić zbog povrede nije mogao da pomogne saigračima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lučić nije mogao da pomogne svojim saigračima u Evroligi

Utakmica između Armanija i Baskonije završena je pobedom Milaneza od 86:79.

Baskonija je slavila 500. mečeva u Evroligi protiv Milana, ali Italijani umalo da upropaste slavlje Špancima tako što su se vratili sa -16 u četvrtoj četvrtini. 

Sa dva minuta do kraja, Henri je preuzeo odgovnornost i pogodio 2+1 da obezbedi trijumf za svoj tim. 

Zoran Dragić bio je najbolji u redovima pobednika sa 16 poena, dok je heroj Henri dodao 15 poena i osam asistencija. 

U taboru Milana najbolji je bio Kevin Panter sa 15 poena, dok je Delejni dodao 12. Micov takođe nije zaigrao na ovom meču.

Utakmica između Valensije i Himkija bila je podjednako neizvesna, ali je Valensija na jedite jade na kraju slavila 88:82.

Najpre su Španci razvili skoro nenadmašnu prednost od 20 razlike, a onda su očajnom završnicom umalo prokockali to vođstvo, ali je Hermanson na kraju bio priseban pa je osigurao trijumf.

On je bio i najbolji strelac ekipe na ovom meču sa 16 poena i devet asistencija, dok ga je pratio Derik Vilijams sa 15 poena. Nikola Kalinić dodao je osam poena.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Kalinić ubacio je osam poena za svoj tim

Himki nažalost sada ima niz od osam poraza za redom, pa u Evroligi ima skor od 2-14. Erik Mekalum ubacio je 16 poena za Ruse protiv Valensije. 

Poslednji meč na programu odigran je između Fenera i Olimpijakosa, gde su Turci slavili rezultatom 84:77 posle povratka Marka Gudurića.

Ovo kolo kao da je bilo obavezno da neko pravi juriš u završnici, pa je tako Fener morao da se odbrani od naleta Grka u četvrtoj četvrtini.

Odoleli su pritisku, pa su obezbedili svoj šesti trijumf u sezoni, iako je "Gudura" ubacio svega četiri poena, dva skoka i tri asistencije za 20 minuta.

RepublikaFoto: instagram.com/fbbasketbol
Gudurić je na debiju ubacio četiri poena, dva skoka i tri asistencije

Dominantan na ovom susretu bio je Jan Veseli, koji je ubacio 17 poena, pet asistencija i četiri skoka, dok je Saša Vezenkov u redovima Olimpijakosa bio najbolji sa istim brojem poena. 

 

 

 

Olimpijakos ostaje 10. sa skorom 7-8 i jednom utakmicom manje od rivala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading